Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Güzel fotoğraflar

Konya'da insan sıcaklığı +40 derece, hava sıcaklığı -6 derece. Oyuncuların niyetini bilmesem ve emeklerine saygısızlık olarak düşünmesem 'Futbolcular sahada üşümemek ve donmamak için koşmak zorundaydılar' diyeceğim. Böyle bıçak gibi kesen kuru bir soğuk vardı. Bu havada maça gelen taraftarı, sahada mücadele eden teknik kadro ve futbolcuları, görev yapan medya ve güvenlik güçlerini ayrı ayrı kutlamak gerek. Aslında bu maçtan daha önemli Türk futbolu adına teşekkür edilmesi, alkışlanması gereken önemli bir olay yaşandı. UNECSO 2007'yi Mevlana Yılı ilan etmişti. Asırlardır artarak canlılığını koruyan Mevlana öğretisini spora da yansıtmak isteyen Konyaspor dün tarihi bir hoşgörü tablosu sergiledi. Konyasporlular Derneği 7 otobüs dolusu fanatik siyah-beyazlı taraftarı dün çiçeklerle karşılayıp birlikte yemek yedi. Kol kola maça gelerek iki yıldır süren iki tarafın gerginliğini bitirdi ve kavgadan beslenenlerin önünü kesti. Bunu sadece Beşiktaş maçlarında değil taraftarı gelen bütün takımlara yaptıklarını öğrendim.

Hepsini kutluyorum
TFF'nin, futbola yön verenlerin bu güzel çalışmaları örnek gösterip ve yaygınlaştırması gerek. Bu örnek tabloyu hazırlayan Konyasporlular Derneği Başkanı Ekrem Coşkun başta olmak üzere Konya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Aydan Şık, iki takım yöneticileri Arif Çelik, Ertunç Soğancıoğlu ve Behçet Ümitlen'i kutluyorum. Maça gelince... Konya, Beşiktaş için son yıllarda zor deplasman. Konya'nın bu sezon kendi evinde hiç yenilmediğini düşünülürse siyah-beyazlı takımın galibiyeti bu anlamda çok önemli. Ünal Karaman, Konya'yı evinde çok iyi oynayan bir takım yapmış. Diğer büyüklerin de Konya'ya geleceği düşünülürse şampiyonlukta önemli bir deplasman olacağı aşikâr. Dün gördüğüm Beşiktaş'ın oyunu açması için kanatlarını daha iyi kullanması gerek. Dün bu bölgede eksiklik vardı. İkincisi hâlâ çok kolay gol pozisyonu harcanıyor. Her zaman şansınız 90+3'te gülmeyebilir. Bu tür galibiyetler şampiyonluk kapılarını aralayacak maçlardır. Rüştü'den Nobre'ye kadar galibiyet sonrası takımın yaşadığı sevinç bu takımın şampiyonluğu olan motivasyonunun göstergesi. Bence o fotoğrafta çok şey var.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Holosko mu?   / 22-12-2007
 Hüzünlü tecrübe   / 12-12-2007
 Taraftar Demirören   / 08-12-2007
 Porto şansı   / 06-12-2007
 Yerken kolay   / 03-12-2007
 Tello ve Bobo   / 29-11-2007
 Kıvılcım   / 26-11-2007
 Taraftarın yorumu   / 11-11-2007
 Kara leke   / 07-11-2007
 Yanlış adres   / 05-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

2010' da da oynayabilirim
Roberto Carlos emekliye...
Özlenen G.Saray
Arda da süperdi. Bu takıma Song ve...
Skor kötü
"Son saniyelerde gol yemek üzüntü...
4' de sırada
Ceyhun ve Celaleddin' in biletinin...