Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Geleceğe bakmalı!

Galatasaray-Fenerbahçe kupa maçında gösterilen kartların tartışması sürerken, buna Konya'da Gökdeniz'in oyundan atılmasının eklenmesi futbolda tüm dikkatleri yine hakemlerin üzerine çekti. Hakem Fırat Aydınus her ne kadar Konya'da milli futbolcuya gösterdiği kırmızı kartla oyunun kaderini etkilediği düşünülse de aslında 4. büyük Trabzonspor'un yenilgisindeki gerçekler takımın kendi içinde aranmalı. Teknik direktör Ersun Yanal'ın gelişiyle hücum ağırlıklı bir futbol sergilemeye başlayan bordo-mavili takımın en büyük sıkıntısı gol ayaklarının susması! Trabzonspor'da golcüler susunca bordo-mavililer maç kazanamıyor! Geçen hafta Vestel Manisaspor maçını savunma oyuncusu Tayfun Cora'nın attığı iki golle berabere kapatan Trabzon'da görüldü ki takımın gol yükünü taşıyan Gökdeniz ile Umut'un performansının düştüğü haftalarda Trabzonspor açıkça tekliyor. Konya deplasmanında Umut'un ve Yattara'nın kaçırdığı yüzde yüzlük fırsatlarla futbolculardaki formsuzluk açıkça görüldü.

Şimdiden harekete geçin
Bir başka ortaya çıkan gerçek de Trabzonspor'un 'kapanan savunmalar' karşısında yaşadığı sıkıntının hâlâ sürüyor olmasıydı. Konyaspor 'Çanakkale geçilmez' misali tam kadro geriye kapanınca bordo-mavili takımın uzun yıllardır aşamadığı hastalığı ortaya çıkıverdi. Trabzonspor bir türlü kapanan savunmalar önünde rakibi açacak oyun varyasyonlarını ortaya koyamıyor. Teknik direktör Ziya Doğan döneminde de Ersun Yanal da da bu durum bir türlü değişmedi. Konyaspor'un geriye kapanması en çok gol yollarındaki etkili yıldız Yattara'yı olumsuz etkiledi. Gineli golcü, geniş alan bulamayınca etkili olamadı. Öldürücü paslar atıp, rakip savunmayı dağıtan özelliğini gösteremedi. Son haftalarda büyük düşüş yaşayan milli futbolcu Gökdeniz, gol kaçırma sıkıntısını atlatamayan Umut'un gittikçe yavaşlaması Trabzonspor'un Konya deplasmanında da üç puan bırakmasına neden olan en önemli etkenlerdi. İntertoto şansını da sıkıntıya sokan Trabzonspor aslında artık geleceğe bakmak zorunda. Artık yeni sezonun hazırlıklarına başlayıp şimdiden eksikler giderilmeli.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yabancı kalmayın!   / 23-02-2008
 Kaleyi unutmayın!   / 24-12-2007
 Görün artık!   / 28-11-2007
 Atamayana!   / 27-10-2007
 Vur abalıya ama   / 09-10-2007
 Bu nasıl birliktelik?   / 19-09-2007
 Sorunlar çok ama   / 05-09-2007
 Aker'de üzücü gece   / 13-08-2007
 Nereye kadar?   / 10-08-2007
 Sindiremiyoruz   / 29-07-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Şut bile yok
A.Gücü karşısında tanınmaz halde...
Canaydın kolları sıvıyor!
Galatasaray Başkanı Özhan...
Gereğini yapın
BEŞİKTAŞLI yöneticiler, derbi...
Büyük öfke
Başkan Sadri Şener "Hakemler emeğe...