Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Görün artık!

Serkan Çalık'ı Galatasaray tribünleri ayakta alkışlarken, 1997'den beri Trabzonspor'u yazan, takip eden biri olarak benim içim sızladı. Çünkü Trabzon'u yıkan bu futbolcu da tıpkı 1997'de bordo-mavili takımın kapısına kadar gelip geri dönen Shevchenko gibi bedavaya sunulan bir yıldız adayıydı. Ukraynalı yıldızı "Bize yaramaz" diye geri gönderenler, onun bir yıl sonra 25 milyon dolarlık Milan'a yaptığı rekor transferi izlerken üzüldüler mi bilinmez! Ama yıllar sonra yine aynı sahnelerin bu kez Serkan Çalık ve Mehmet Akgün'de de yaşanması, Trabzonspor'un transfer politikasının yanlışlığının hiç değişmediğini gösterdi ki bu beni çok üzdü.

Bizim acı gerçeğimiz bu!
Sezon başında Almanya'dan arayan menajer arkadaşımın "Abi ne olur Serkan Trabzonlu! O formayı giymeyi çok istiyor. Bonservisi elinde. Bir yöneticiyle tanıştır da hem onu hem de Mehmet Akgün'ü Trabzonspor'a verelim. İkisi de yıldız adayı, Trabzon kazansın!"diye yakarışını iletip menajerle kulübü görüştürdüğüm için vicdanım rahat! Mehmet Akgün'ün "denemeliyiz" dendiği için Trabzon'u terk etmesi ve Serkan Çalık için hiç araştırma yapılma zahmetine girilmemesi sadece Trabzon'un değil, futbolumuzun acı gerçeği! Belki de Alman 2. ve 3. liginde bir Türk futbolcunun oynayabilmesinin önemini bilen Feldkamp, Galatasaray'ın hocası olmasa altın tabakta sunulan Serkan'ı tıpkı Trabzonsporlular gibi sarı-kırmızılılar da elinin tersiyle iteceklerdi. Mehmet'i Borussia Dortmund 80 bin kişilik statta oynatıyor, bizimkiler denemek istiyor (!) Geleceğin yıldızını görebilmek için ille de Alman mı olmak lazım (!)

Brezilya'ya gitmeyin
Serkan'ı kulak arkası yapıp, tesislere kadar gelen Mehmet Akgün'ü elinden kaçıran bordo-mavililer acaba Lange, Jun, Djokaj ve Musampa'yı alırken denediler mi? Hocalık ayrı şey, seçicilik ayrı şey! Trabzonspor artık geleceğin yıldızlarını görebilmeli, alabilmeli! Bu yönetim de, ondan önceki de, ondan daha önceki de hep transferde hata yaptı. Demek ki birileri şu transfer komitesi olayının yöneticiler arasında sen, sen, sen diyerek seçilmeyeceğini artık anlamalı. Brezilya'ya tatile yollar gibi yöneticileri göndermemeli! Siz, kapınıza gelen Serkan ve Mehmet gibi geleceğin yıldızlarını göremezken Brezilya'dakini nasıl göreceksiniz? Bu görememezlik Trabzonspor'u, bataklıkta yarı beline kadar gömdü! Hâlâ da batıyor! Allah aşkına artık birileri bari bunu görsün!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Atamayana!   / 27-10-2007
 Vur abalıya ama   / 09-10-2007
 Bu nasıl birliktelik?   / 19-09-2007
 Sorunlar çok ama   / 05-09-2007
 Aker'de üzücü gece   / 13-08-2007
 Nereye kadar?   / 10-08-2007
 Sindiremiyoruz   / 29-07-2007
 Trabzon favori ama!   / 21-07-2007
 Hep böyle olun   / 15-07-2007
 Akortları düzeltin   / 14-07-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Geveze spiker
Gol yiyoruz, adamlar doğal olarak...
Gol sözü
"Artık gollerime başladım.
Biz inandık
"Bu çocuklar taraftarın desteğiyle...
Piyango gibi
Yanal' a bağlı ...