Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sorunlar çok ama

Size büyük heyecan veren, ayakta alkışladığınız maçları bir düşünün. Hangi tür oyun kurgusu sizi mutlu ediyor? Sahanın her yerinde pres yapan, sağlı sollu ataklarla rakip kalede tehlikeli bol pozisyonlar bulan oyun kurgusu elbette ki tribünlerin favorisi. Teknik direktör Ziya Doğan'ın da Trabzonspor'a vadettiği oyun kurgusu işte buydu. Ancak bu oyun kurgusunu sahaya yansıtabilmek için bazı olmazsa olmaz kurallar var. Transfer dönemi sona ererken Trabzon'un takım olgusu içinde bu kurallara uymayan bazı eksiklikler olması bu futbolu engelliyor. "Nedir bunlar?" derseniz işte yanıtı: 90 dakika koşup, sahanın her yerinde pres yapan bir kadro oluşması için çok iyi bir hazırlık dönemi geçiririp, takımın kondisyon yüzdesini üst seviyeye getirmeniz şart. Trabzonspor bunu yapamadı. Bordo-mavililer maçların son dakikalarında oyundan düşüp, kazanma adına büyük sıkıntılar yaşıyor.

Ersen oyun dışı kaldı!
Trabzonspor'da kanat varyasyonları da yok. Bordo-mavililerde, gününde olduğu zaman Yattara dışında rakip savunmayı kanatlardan dağıtacak, top ile savunma arasına girip, forvetlere öldürücü paslar verecek bir başka kanat oyuncusu yok. Yani Trabzonspor kanadı kırık kuş gibi. Yattara sağda oynarsa, sol aksıyor. Solda oynarsa, sağ aksıyor ama onun da futbolunda istikrar yok. Bu durum düşünülerek alınan Serkan Balcı sağ kanatta elinden geleni yapıyor. Çok çalışıp, çok koşuyor ama öldürücü pasları atamıyor. Musampa solu uçurur diye Trabzonspor'a satıldı. Ama o da Tomas Jun ve Jefferson gibi takıma katkıdan çok büyük maddi zarar olarak kulübün muhasebe kayıtlarına geçti. Oyun düzeni de mecburen, rakip savunmayı ortadan delen Gökdeniz, Umut ve Ceyhun'a dayalı oldu. Hal böyle olunca da kanatlardan ortalar yapılarak başarılı olan kule forvet tipi Ersen oyun düzeninin dışında kaldı. Bir başka sıkıntı da oyun kurucu. Trabzon'da forvetlere top dağıtıp, rakip savunma arasına attığı paslarla oyunu yönlendirecek tek bir isim var; o da Ceyhun. Kondisyonunu bir türlü üst düzeye getiremediği için o da, Yattara gibi istikrarsız. Bir iyi, bir kötü! Kalede ise Pletikosa, Dudek, Hasagiç, Martinez alınmaya çalışılıp tekrar Tolga'ya dönülmesi genç kaleciyi yıprattı. İşte tüm bu olumsuzluklara rağmen Doğan, Trabzon'u ilk yarı sonunda zirvede tutabilirse ocakta ara transferde sol kanat, oyun kurucu ve kale halledilirse "şampiyonluk" da hayal olmaz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aker'de üzücü gece   / 13-08-2007
 Nereye kadar?   / 10-08-2007
 Sindiremiyoruz   / 29-07-2007
 Trabzon favori ama!   / 21-07-2007
 Hep böyle olun   / 15-07-2007
 Akortları düzeltin   / 14-07-2007
 UEFA yolu açık   / 09-07-2007
 Komik olmayın   / 04-07-2007
 Sen'i, ben'i bırakın   / 23-06-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Her yerde Fener
İznini Antalya' da geçiren...
Büyük değişim
Kalli' nin gelişiyle tam 13...
Şov zamanı
"Geçen yılı konuşmak bile...
Kral benim
"Her oyuncu gibi Avrupa hayalim...