Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yabancı kalmayın!

Futbolda büyük paraların dönmeye başladığı günümüzde kulüp yöneticiliği de başkanlığı da artık çok zorlaştı. Ne deniyor? Borç 40 trilyon! Dile kolay. Paralı başkan ve yönetici devri çoktan geride kaldı. Sadece parayla başarı gelmiyor. "Bas parayı, al yıldızı, takımın zirveye oynasın!" O kadar da kolay değil. Trabzonspor'da şöyle geriye doğru bir bakın, yönetimler neden çöktü? Hiç biri bir öncekinin hatasından ders çıkarmadı. Mehmet Ali Yılmaz, Atay Aktuğ ve Nuri Albayrak yönetimlerinde hep hatalı yabancı transferleri art arda geldi. Bunların kulübe getirdiği ağır maddi darbelerin yanında futbol da olumsuz etkilendi ve çöküş başladı. Hatırlarsınız Lange faciası sonrasında Tomas Jun, Jefferson, Musampa v.b yanlış isimlerin alınmaya devam etmesi hep yönetimlerin başını yedi, bitirdi! Futbolda bir kulübün başarısı puan cetvelindeki yeri, kasasındaki para ya da elindeki yıldızlarının maddi değeri ile ölçülüyor. Yani başarı için transferde yıldız alış verişlerinde hem kulübün kasasına kâr sağlamalısın hem de takımı güçlendirmelisin.

Hatalı transferler çökertti
Lange ve Jun ile trilyonları sokağa atarsan, aldığın yıldızı beşe alıp bire zor satarsan, Jefferson'u kulübede oturtup yılda 500 milyarla onu genç emekli edersen, Ersen Martin transferindeki gibi FIFA'lık olur parayı halâ alamazsan başarılı olamazsın! Amacımız asla hataları birilerinin yüzüne vurmak değil. Bir daha bu hataların yaşanmaması için yeni yönetime mesaj vermek! Trabzon'da şimdi "Sadri Şener dönemi" başladı. Şener bu kulübün 20 yılında olan ve camianın sevilen bir ismi. Yeni jenerasyonla takviyeli ekibi de çok tecrübeli. Hayrettin Hacisalihoğlu yöneticilikden başlayıp, futbol şube sorumluluğuna kadar her kademe görev yaptı. Necmettin Aytekin, Hasan Yener, Muammer Saka gibi isimler de çalıştığı dönemlerde hep Trabzonspor'u işlerinden önde tutan kişilerdi. Yeni yönetimin tecrübeli oluşundan kuşkumuz yok. Ancak başarılı olabilmeleri için kulübün başına bela olan şu "yabancı transferi"ne eski yönetimler gibi "yabancı" kalmamaları şart! Benden hatırlatması.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kaleyi unutmayın!   / 24-12-2007
 Görün artık!   / 28-11-2007
 Atamayana!   / 27-10-2007
 Vur abalıya ama   / 09-10-2007
 Bu nasıl birliktelik?   / 19-09-2007
 Sorunlar çok ama   / 05-09-2007
 Aker'de üzücü gece   / 13-08-2007
 Nereye kadar?   / 10-08-2007
 Sindiremiyoruz   / 29-07-2007
 Trabzon favori ama!   / 21-07-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Hesap zamanı
Sarı-laciverti ekip, 1 Ekim 2006'...
Değişim zamanı
Alman hocanın, Kasımpaşa maçına...
İkiye katladı
Sezonun ilk 6 haftasında 7 gol...
Yatarak kazanıyor
Bu sezon 450 bin $ alan Jefferson...