Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sindiremedim

Daha 10. saniyede gol yenmez'' diyordu Volkan, Hakan'ın "son çizgiye her inişimiz başınıza bela olacak'' dedirten şutunu kurtarırken. Ama, Hakan kalenin karşısında sağ ayağı ile yapamadığını, Ümit'in ultra pasında Fener savunmasının arkasına kaçıp çarprazdan sol ayağı ile yapınca bir derbi için çok erken bir gole imza atıyordu. İki takım da rakip savunmacıların pas zafiyetini bildiği için önde basıyordu. G.Saray için 2 santrafor arkası Lincoln başta savunma zafiyeti anlamında sırıtmıyordu. Üstelik rakip yarı alanda fazla adamla olunca tüm dönen topları, hem de Fener ceza alanına 5-6 metre mesafede G.Saray kazanıyor, pozisyonlar da oradan doğuyordu. Ama erken gol, oyunu 10. dakika sonrası bir orta alan mücadelesine dönüştürüyor, Fener duran topları etkili kullanıyordu. İlk sarısı tartışmalı olan Lugano'nun gereksiz GÖZLÜK işareti 2. sarıdan kırmızıya dönünce işin rengi de değişiyordu. Zico'nun Uğur'u çıkarıp, Yasin'i alması bana hata gibi görünüyordu. Ama Zico, bunu Deivid'i önde serbest oynatarak çözmeyi düşündü ve Deivid de işini iyi yaptı. İlginç olan eksik kalan Fener'in daha baskılı oynaması idi. Şüphesiz bunda 10 kişilik rakibe elenmek istemeyen G.Saraylıların savunmaya çekilmesi de etkili oluyordu ama Fenerlilerin iştahı ve hırsı dikkat çekici idi.

Çakır dinlendirilmeli
2. yarıda savunmaya gömülen her takımın başına gelen G.Saray'ın da başına geliyor, maçın yıldızı Gökhan ilk pozisyonda Kezman'a vermeyerek harcadığı pozisyonu ikincisinde Lincoln'ün, savunma yapmadığı pozisyonda eşitliği sağlıyordu. Semih'in Selçuk'un yerine oyuna alınması, Zico'nun riskleri almasının sonucu idi ama golü attıktan sonra orta alanda kalabalıklaşmak adına Kezman-Kemal değişikliğini düşünmesi daha doğru olmaz mıydı? Sahaya gönderilen topa kafa vurup dışarı atmadı diye Gökhan'a gösterilen ikinci sarı kart sonrası kırmızı kart kamera şakası gibi geldi bana. Ama Çakır ciddiydi. G.Saray'ın tüm forvetleri oyuna alma hamlesi doğru ve tek çare idi. Nitekim 8 + Alex'lik Fener'e karşı Servet bile sol açık oynamaya başladı. Deivid bu maçta mükemmel oynuyor ama duraklamalarda gelen gole Fener engel olamıyor, Lincoln'ün tahriki ile Volkan'ı da kaybedince maçı 8 kişi ile ve turu kaybederek tamamlıyordu. Her şeye rağmen oyuncuların iyi niyetli olduğu maçta, her iki takım adına da ciddi hatalar yapan, oyuncu psikolojisini ve oyun şartlarını değerlendirme konusunda ciddi eksikliğini gördüğüm, 30 normal faulün olduğu maçta nerede ise 20 kart gösteren, yönetimini bir futbolsever olarak sindiremediğim Cüneyt Çakır'ın uzun süre dinlendirilmesi Türk futbolu adına çok faydalı olacaktır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kötü gün   / 24-02-2008
 "Bırak Edu"   / 21-02-2008
 Sevilla sonucunu 11 km ve Deivid belirleyecek   / 19-02-2008
 Sevilla hatırına   / 16-02-2008
 Ole Fener   / 11-02-2008
 G.Saray, Sevilla'ya Fener için müthiş bir kopya verdi   / 09-02-2008
 Fenerli Kalli   / 04-02-2008
 Futbol'un Tanrısı; Zico   / 01-02-2008
 İş bilenin...   / 28-01-2008
 Benim Fener forvetim Yakubu&Cardozo idi   / 25-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Katledildik!
Alex' i neden atmadı? ...
Unutulmaz maç
Leverkusen ve Kasımpaşa...
Derbi son şans
Kartal, kupaya veda ederek çok şey...
Avrupa için
"İntertoto Kupası' na katılmak...