Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sevilla hatırına

Bu Alex çol gol attırır'' konumunda idi Fener'in oyun yapısı. Rize, Susiç'in intihar timi mantalitesinin dışında, aynen Fener gibi 4-4-1-1 oynuyor, Fener'e boş alan bırakmıyordu. Kezman'ın başlangıçtaki acemilikleri Deivid'in Sevilla maçında asla yapmaması gereken sağ tarafı boşaltıp, içeri gömülme işi Fener'in başlangıçtaki eksileri idi. Sonunda da pusuda bekleyen Rize, Carlos'un arkasına Fahri'nin pasıyla kaçıp daha ilk atakta Altan'la golü atıyordu. Başlarda Kezman'a güvenemediği için uzun pas atmayan, kısa pasları ise kalabalık orta sahası nedeniyle Rize'ye kaptıran Fener, fizik hocamın beni kandırdığını düşündürdüğüm Carlos'un inanılmaz şutuyla kendine geliyordu. Zaten golden sonraki 10 dakika Fener baskısı ve pozisyonlarında Rize'ye oksijen tüpü gerekiyordu. Sonunda da duran toplarda rakibi tutma özürlü Rize, 5 Fenerli'nin olduğu yere sıfır kişiyle gidince Alex, Deivid'in kafasına topu bırakıyor, arkasından da santimlerle dalga geçip Kezman'a da golü attırıyordu.

Fener prova yaptı
Orta alan adamlarıyla kalabalık olarak gole giden takım olma özelliğini gösteren Fener; önce Gökhan'ın Kezman'a, sonra da Alex'in Selçuk'a attırdığı gollerle farka koşuyordu. İlk yarının özeti; muhteşem Alex ve Gökhan golleri attırıyor, Kezman gollerin dışında görülmüyor. Rize ise Çanakkale geçilmez taktiğinin bir işe yaramadığını anlıyordu. Rize'nin 55 sonrası farkı kapamak için gelmesi Fener'i kontratak takımı rolüne soyunduruyor. Ama Deivid ve Uğur'un şutları kale direklerinin yanlış taraflarına gidiyordu. Fener aslında bu maçta Sevilla'ya karşı öne geçerse daha sonra nasıl oynaması gerektiğinin de bir provasını yaptı. Hücumahızlı çıkış konusunda başarılıydılar ama bu kadar kalabalık ve de savunma konumunda iken gol yiyip pozisyon vermeleri eksi puandı. Selçuk ile Aurelio'nun alan paylaşımı başarılı, Lugano'nun gergin oyunu tehlikeli, Carlos'un kademelerde ofsaytı bozan duruşları tedirgin edici idi. Gökhan ise Capel karşısında meydanı boş bırakmayacağının sinyalini veriyor, Deivid'in düşen formu soru işareti yaratıyordu. "



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ole Fener   / 11-02-2008
 G.Saray, Sevilla'ya Fener için müthiş bir kopya verdi   / 09-02-2008
 Fenerli Kalli   / 04-02-2008
 Futbol'un Tanrısı; Zico   / 01-02-2008
 İş bilenin...   / 28-01-2008
 Benim Fener forvetim Yakubu&Cardozo idi   / 25-01-2008
 Golcüsüzlük Fener'i Sevilla'ya eletecek!   / 19-01-2008
 Kod adı 3   / 14-01-2008
 Hıncal Uluç haklı mı? Avrupa futbolunda kalite düştü mü?   / 12-01-2008
 Alex'i klonlayın   / 07-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zico' dan tam not
"İstediğimiz oyunu kurup 4 gol...
Barusso fırtınası
"Büyük bir kulüp olduğu için...
Seri başlıyor
6 maçlık yenilmezliği Kayseri' de...
Sayed rüzgarı
Trabzonspor' un ara transferde...