Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sevilla sonucunu 11 km ve Deivid belirleyecek

Herkes Alves-Jesus ikilisinden korkuyor ama asıl tehlike soldan gelecek bu maçta. Sevilla'nın sol önde oynayan kanat adamı Capel'in maç başına hücuma çıkış sayısı 25-30 civarında, yani bu adam nerede ise her 3-3.5 dakikada bir Fener'in sağ kanadından gelecek. Üstelik bu gelişler, Türk takımlarındaki herhangi bir sol kanat adamının gelişinden çok daha hızlı ve çabuk olacak. Son çizgiye inmeyi çok sevdiği için de sol kanadın nerede ise tamamını kullanacak. Peki bu nelere yol açacak?

1- Adam bu kadar sık gelince her seferinde Gökhan da onunla birlikte, hem de deparlı olarak geriye kaçacak.


2- Her seferinde son çizgiye inmeye çalışacağı için, Gökhan'ın maç boyu kat edeceği mesafe normalden en az % 20 fazla olacak. Gökhan, dolayısı ile bu maçın en çok koşan ve en az 11 km kat eden adamı olacak. O zaman nasıl önlem alacak Fenerbahçe? Gayet basit.

1- Dünyada, hızlı kanat adamı olan takımlara karşı en iyi yöntem savunma ve orta saha bloğunun 4'er adamdan kurulmasıdır. Bu sayede iki kanadı da tıkarsınız ve rakip oradan geçemeyince sahanın ortasına yönelir. Fenerbahçe de ortada 2 ön libero ile oyunu sağlama aldığından (Aurelio-Selçuk), Sevilla'dan topu kapmak için mükemmel bir ortam doğar. Fenerbahçe bu ara hızlı hücumları, hem de kalabalık olarak çok iyi yaptığı için, kendi sahasında kapacağı toplar gol şansını artırır.

2- Ama bunu yapabilmek için Deivid'in kesinlikle bir sağ kanat adamı gibi oynaması ve asla içeri gömülmemesi gerekir. Bundan önceki tüm maçlarında her zaman söylediğim gibi Deivid kesinlikle yer kaybetmekte ve orta sahaya doğru kaydığı için önünde 80 metrelik bir alanı kontrol etmek zorunda kalan Gökhan'ı çok zor durumda bırakmaktadır. Deivid'in geçmiş maçlarının kasetlerine bu gözle bakarsanız ne kadar çok yer kaybettiğini kolayca anlarsınız. İşte bu nedenle Deivid'in kanatta kalarak, klasik 4-4-1-1'i bozmaması en önemli faktördür bu maçta.

3- Peki Sevilla'ya nasıl gol atılır? O da aşağıda.

SEVİLLA'YA GOL ATMANIN SIRRI AŞAĞIDAKİ İSİMLERDE!
Net söyleyeyim, Fenerbahçeliler rahat olsun yarın akşam Fenerbahçe, Sevilla'ya gol atacak. Bunu da Sevilla'nın La Liga'da, ilk yarı 11, 2. yarı 22 gol yediğini söylersem, ne zaman atacağını anlarsınız. Bu arada size İspanyol liginden bazı isimleri aşağıdaki tabloda sayayım, hangi takımlarda oynadıklarına ve hangi mevkide oynadıklarına dikkat edin. Peki kim mi bu adamlar? Söyleyelim, 5 büyük ligin tüm maçlarını uydu sistemlerimiz ile izleyip, analiz ettiğimiz İDDİALI FUTBOL ANALİZ ÜSSÜ- MÜZDE Sevilla'nın oynadığı son 4 deplasman maçına da baktık ve analiz ettik. Aşağıdaki adamlar Sevilla'ya gol atan futbolculardı bu maçlarda. Dikkat edin, gol atan 8 adamın sadece 1 tanesi forvette oynuyor. 5 tanesi orta saha, 2 tanesi ise defans adamı. Yani Fenerbahçe bu karşılaşmada orta sahası ile gol atacak. Analizlerim sonucunda kanaatim net; Fenerbahçe gol atacak ama şu ihtimalleri kullanırsa;

1- Sevilla, savunmasında rakip santrforları eriten bir takım. Bu nedenle bu maçta Kezman oynarsa adım attırmayacaklar.

2- Orta sahadan sürpriz kaçan adamlara önlem alamıyorlar. Arkadan bindirerek Mehmet Aurelio ve Alex, defanstan dönen topları alarak şutları ile Deivid, bu maçta Fenerbahçe'nin en büyük gol silahı olacaklar.

KIRMIZI KARTA DİKKAT FENER
Sevilla, İspanya'da rakiplerine en çok kırmızı kart gösterilen takımdır. Tam 8 maçında, rakipler eksik kalmıştır. Aman dikkat Lugano, Edu ve Fenerbahçe. DR. Gürkan diyor ki; Sevilla'nın A. Bilbao, Valladolid ve Almeira maçlarını dikkatle tekrar izledim. Çünkü Sevilla o maçlarda gol atamamıştı. Onların neden atamadığını ben gayet iyi analiz ettim. Eminim Zico da etmiştir. Kanoute, V. Nistelrooy, Drogba gibi tipik golcü santrforu olmama sıkıntısını, tüm takımın rakip kaleye toplu ve hızlı giderek yani, 4 pas altında ve 9 saniyede gol atarak çözen Fenerbahçe yarın akşam, La Liga'daki 24 maçının 20 sinde gol yemiş olan Sevilla'ya gol atacaktır. Deivid'in savunma fonksiyonuna yardım etmesi durumunda ise maçı kazanacaktır. Bu maç umuyor ve inanıyorum ki Fenerbahçe tarihinde yeni bir çağın başlangıcı olacaktır. Başarılar.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sevilla hatırına   / 16-02-2008
 Ole Fener   / 11-02-2008
 G.Saray, Sevilla'ya Fener için müthiş bir kopya verdi   / 09-02-2008
 Fenerli Kalli   / 04-02-2008
 Futbol'un Tanrısı; Zico   / 01-02-2008
 İş bilenin...   / 28-01-2008
 Benim Fener forvetim Yakubu&Cardozo idi   / 25-01-2008
 Golcüsüzlük Fener'i Sevilla'ya eletecek!   / 19-01-2008
 Kod adı 3   / 14-01-2008
 Hıncal Uluç haklı mı? Avrupa futbolunda kalite düştü mü?   / 12-01-2008


 
Sevilla sonucunu 11 km ve Deivid belirleyecek
Lütfen Sevilla öncesi 2 gün de olsa Fener'i rahat bırakın!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Titre Palop
F.Bahçe' nin Şampiyonlar Ligi 2.
Leverkusen yakın takipte
Konyaspor maçını büyük dikkatle...
Forvette savaş çıktı
Slovak yıldızın transfer edilmesi...
Hedef Avrupa
Trabzon' da A.Gücü' nden alınan...