Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kötü gün

Skor yazarlığı yapıp, işin kolayına kaçmak var. Ama gelin biraz derin analiz yapalım... Eğer ilk 8 dakikada İlhan 2 net gol pozisyonunu filelere gönderse ve maç 2-0 olsaydı, medyadaki dostlar ile stattaki ve televizyon başındaki Fenerliler, Zico için "Sihirbaz bu adam. 8 oyuncu değiştirdi ama takımı yine kazandırdı" demezler miydi? Ama İlhan o 2 golü atamayınca hem kendi ipini hem de bu maçlık da olsa Zico'nun ipini çekiyordu. Peki yanlışlar yok muydu? Vardı elbet... Sayalım:

1- Bir takımda bir önceki maçtan neredeyse 9 oyuncunun birden olmaması hataydı.

2- Savunmanın göbeğinde biri aylardır oynamayan (Can), diğeri Lugano ve Edu ile oynarsa sırıtmayan (Yasin) 2 adamı aynı anda kullanmak riskti.

3- İki kanada birden 2 yeni kanat adamı koyup, onlardan hem savunma hem hücum yapmalarını beklemek doğru değildi.

4- Aylardır tek forvet oynayan Semih'in yanına monte edilip, takımı çift santrfora döndürmesi istenen İlhan'ın Semih'in oyun alanına müdahale edip, hem onu hem F.Bahçe'nin oyun kalıbını bozması sarı-lacivertli takım için sıkıntıydı.

5- Çift santrforla oynayıp da ceza alanına standardın yüzde 50'sinden daha az orta yapmak "O zaman neden çift santrforla oynuyorsun" sorusunu sordurtuyordu.

Sinan tesadüfen girdi
6- Oyun planınızın doğru gitmediği bir maçta, sahaya yanlış bir kadro ile çıkmış rakibin sağ bekinin sakatlanıp, karşılaşmanın en etkili adamı ve aslında ilk 11'de başlaması gereken Sinan Kaloğlu'nun böylece tesadüfen oyuna girmesi F.Bahçe adına şanssızlıktı.

7- Atak yaparken, rakip savunmanın arasında 4 tane hücum adamınızın yan yana durarak top beklemesi, futbolun klasiği verkaç yapmak için 1 ya da 2'sinin ön tarafa çıkmaması bir oyun garipliğiydi.

8- İlk Bursa atağında Sinan Kaloğlu'nun çabuk ayaklarını unutan stoperlerin bir anlık gafleti sadece acemilikten değil, aynı zamanda haftalardır oynamamanın hamlığındandı.

9- Kendisine bu kadar önemli bir maçta şans bulan kenardaki oyuncuların karşılaşma içinde yeterli eforu gösterememeleri tuhaftı.

10- Ligin sonuna doğru her takımın F.Bahçe'den puan alabilmek için ekstra bir efor sarf edeceğini önceden görememek Zico için bir eksiklikti.

11- Uğur, Alex ve Deivid'in, kurturıcı olarak girdikleri oyunda maçı ısırmamaları yorgunluktandı.

12- Taraftarın bu maçta takımını yalnız bırakması artık yaşamamaları gereken Sevilla galibiyeti sarhoşluğundandı.

Sonuç: Dün F.Bahçe için anlık yanlışların yapıldığı kötü bir gündü. Dolayısıyla Sevilla zaferinin hemen ardından arzu edilmeyen bir sonuç alındı. Sanırım tüm camia buradan yeterli dersleri çıkardı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 "Bırak Edu"   / 21-02-2008
 Sevilla sonucunu 11 km ve Deivid belirleyecek   / 19-02-2008
 Sevilla hatırına   / 16-02-2008
 Ole Fener   / 11-02-2008
 G.Saray, Sevilla'ya Fener için müthiş bir kopya verdi   / 09-02-2008
 Fenerli Kalli   / 04-02-2008
 Futbol'un Tanrısı; Zico   / 01-02-2008
 İş bilenin...   / 28-01-2008
 Benim Fener forvetim Yakubu&Cardozo idi   / 25-01-2008
 Golcüsüzlük Fener'i Sevilla'ya eletecek!   / 19-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Belalı timsah
Kadıköy' de geçen sezon 1-0...
Onurlu bir veda
3 dönemdir başkanlık görevini...
Holosko ateşi
Bir gol, bir asist ile zaferde...
Fırtına sürecek
Sahasında Manisaspor' u...