Maç Sonuçları

Ankaragücü ve Başakşehir Türkiye Kupası'nda final aşkına! İşte kritik maçta ilk 11'ler

Ziraat Türkiye Kupası'nda heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Turnuvada yarı final rövanş maçında Ankaragücü ile Başakşehir karşı karşıya geliyor. Yarı final turunda ilk maçta Başakşehir sahadan 1-0'lık skorla galip ayrılmıştı. Kritik mücadeleden iki takım da etkili bir sonuç alarak adını finale yazdırmak istiyor. Mücadele öncesi ise maç ile ilgili detaylar merakla takip ediliyor. İşte kritik maça dair ayrıntılar...

Giriş: 25 Mayıs 2023, Perşembe 14:10 Güncelleme: 25 Mayıs 2023, Perşembe 14:10

Turkuvaz Medya'nın futbolseverlerle buluşturduğu Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ve Başakşehir, final için sahaya çıkıyor. A Spor'dan canlı olarak yayınlanacak olan Eryaman Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak dev karşılaşmayı, hakem Ali Şansalan yönetecek. İstanbul'da oynanan ilk karşılaşmayı uzatma dakikalarında yediği gole 1-0 kaybeden sarı-lacivertlilerin, finale yükselebilmesi için rakibini iki farklı yenmesi gerekiyor. 90 dakika Ankaragücü'nün tek farklı galibiyetiyle sonuçlanırsa, maç uzatmalara gidecek. Uzatmalar da sarı-lacivertlilerin tek farklı üstünlüğüyle biterse dev finale kalacak ekibi seri penaltı atışları belirleyecek.

32 YILLIK HASRET

Ankaragücü 32 yıldır Türkiye Kupası'nda finale kalamıyor. Başkent ekibi, son olarak 1990-91'de Türkiye Kupası'nda final oynamış ve Galatasaray'a kaybetmişti. Türkiye Kupası'nı 1971-72 ve 1980-81'de iki kez kazanan Ankaragücü, üç defa da finalde kaybetti. Yarı final rövanşına 1-0'lık galibiyetin avantajıyla çıkacak olan turuncu-lacivertliler ise iki kez kapısından döndüğü kupayı bu sefer müzesine götürmek istiyor. İstanbul ekibi de finalde 2 kez kaybetti (2011'de Beşiktaş'a, 2017'de Konya'ya).

ERYAMAN KAPALI GİŞE

Ankaragücü taraftarları, Eryaman Stadı'nda bugün Medipol Başakşehir'le oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçına çok büyük bir ilgi gösterdi. Dev karşılaşmanın biletleri satışa çıktıktan hemen sonra 24 saat içinde tamamen tükendi. Sarı-lacivertli takım dolu tribünler önünde, büyük bir taraftar desteğiyle finale çıkmak için sahada yer alacak.

BAŞAKŞEHİR 13 MAÇTIR YENİLMİYOR

Başakşehir, Ankaragücü karşısında oynadığı son 13 maçı da kaybetmedi. İki takımın Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda oynadığı son 13 maçın 12'sini İstanbul ekibi kazanırken, 1 karşılaşma ise berabere bitti. Taraflar arasındaki son 9 karşılaşmayı da Başakşehir kazandı. Başkent ekibi, rakibi karşısındaki son galibiyetini ise 24 Nisan 2011'de deplasmanda 4-1'le aldı.

A.GÜCÜ'NDE 2, ŞEHİR'DE 4 İSİM YOK

İki takımda da Türkiye Kupası'ndaki dev yarı final rövanşı öncesinde toplam 6 futbolcu forma giyemeyecek. Ankaragücü'nde sakatlıkları nedeniyle Chatzigiovanis ve Radakovic görev alamayacak. Başakşehir'de ise yarı final ilk maçında kırmızı kart gören Touba'nın yanı sıra sakatlıkları bulunan Okaka, Karzev ve Szysz sarı-lacivertliler karşısında oynayamayacak.

ANKARAGÜCÜ - BAŞAKŞEHİR MAÇI MUHTEMEL 11'LERİ

ANKARAGÜCÜ: Gökhan, Hanousek, Mujakic, Arda, Malcuit, Kitsiou, Djokanovic, Taylan, Zahid, Ali Sowe, Milson

BAŞAKŞEHİR: Muhammed, Şener, Duarte, Edgar, Caner, Serdar, Aleksic, Januzaj, Berkay, Biglia, Figueiredo