Maç Sonuçları

Fenerbahçe Ümraniyespor'a elendi

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Fenerbahçe, Ümraniyespor'a 1-0 kaybederek kupadan elendi.

Giriş: 24 Ocak 2019, Perşembe 22:30 Güncelleme: 25 Ocak 2019, Cuma 09:57

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Fenerbahçe, ilk maçta 1-0 mağlup olduğu Ümraniyespor'a Kadıköy'de de 1-0 mağlup olarak kupaya veda etti.

Ümraniyespor'un tek golünü 89.dakikada Leandrinho attı.

MAÇIN GOLLERİ

MAÇTAN NOTLAR

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş karşılaşmasında Fenerbahçe, Ümraniyespor'u konuk ediyor. Saat 20:30'da Ülker Stadyumu'nda başlayan karşılaşmada hakem Serkan Tokat düdük çaldı. Tokat'ın yardımcılıklarını ise Mehmet Cem Hanoğlu ve Yusuf Bozdoğan üstlendi.

ERSUN YANAL'DAN ÇİFT FORVET

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk karşılaşmasında rakibine 1-0 mağlup olan Fenerbahçe'de, teknik direktör Ersun Yanal hücum gücü yüksek bir kadroyu sahaya sürdü. Kaleyi Volkan Demirel'e emanet eden Yanal, savuma dörtlüsünü Şener, Neustadter, Skrtel ve Hasan Ali'den oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Mehmet Topal'ı görev aldı. Hücum hattının sağında Ayew, ortada Benzia solda Valbuena'yı sahaya süren Yanal, forvette ise Slimani ve Frey'i 11'de başlattı.

BURSASPOR MAÇINDAN 6 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ümraniyespor maçına son Bursaspor karşılaşmasına göre 6 değişiklik yaparak çıktı.
Tecrübeli teknik adam Bursaspor maçında ilk 11'de forma giyen Sadık Çiftpınar, Isla, Jailson, Mehmet Ekici, Dirar ve Soldado'nun yerine Şener, Neustadter, Benzia, Valbuena, Frey ve Slimani'ye görev verdi.

ELJIF ELMAS VE ALPER POTUK KADRODA

Ümraniyespor ile oynanan ilk maçın 47'nci dakikasında kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Eljif Elmas, 2 maç ceza almıştı. Bugün açıklanan Tahkim Kurulu kararlarında cezası 1 maça düşürülen Eljif Elmas, teknik direktör Ersun Yanal tarafından maç kadrosuna dahil edildi.
Öte yandan sezonun ilk yarısında oynanan Galatasaray maçında sakatlanarak formasından uzak kalan Alper Potuk da bu maç öncesinde sakatlığını atlattı. Tecrübeli oyuncu maç kadrosuna kendisine yer buldu.

VICTOR MOSES TRİBÜNDE

Sarı-lacivertli kulübün prensip anlaşmasına vararak dün gece İstanbul'a getirdiği Victor Moses, Ümraniyespor karşılaşmasını Protokol Tribünü'nden takip etti.

KARŞILAŞMA SEYİRCİSİZ

Sarı-lacivertli taraftarlar Ümraniyespor karşılaşmasında tribündeki yerlerini alamadı. Geçen sezon kupada oynanan Beşiktaş maçında çıkan olaylar sebebiyle ceza almıştı. Ümraniyespor taraftarları tribündeki yerlerini alırken, mücadele öncesinde 'Fenerbahçe kümeye' diye tempo tuttu.

FREY SAKATLANDI

Fenerbahçe'de Michael Frey, Ümraniyespor maçında sakatlanarak yerini Nabil Dirar'a bıraktı.

Fenerbahçe ile Ümraniyespor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ikinci maçında ilk 11 başlayan Michael Frey sakatlanarak yerini Nabil Dirar'a bıraktı. Müsabaka içerisinde girdiği ikili mücadelelerde aldığı darbelerden dolayı sakatlanan Frey 28. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Ersun Yanal, bu oyuncunun yerine Nabil Dirar'a şans tanıdı.

MAÇIN ARDINDAN

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ümraniyespor mağlubiyeti sonrası, "Sorulacak soruları daha sonra cevaplayacağız" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ikinci maçında Fenerbahçe sahasında Ümraniyespor'a 1-0 mağlup olarak kupaya veda etti. Müsabaka sonrası basın toplantısında konuşan Ersun Yanal, "Her taraftar gibi bizim de bugün beklemediğimiz bir sonuç oldu" diyerek, "7 günlük bir süreç içerisinde takımı rejenere edecek bir takım çalışmaların sonlanması için hızlanmak ve gerçekleştirmek durumundayız. Oyuncuları lig maçına hazırlamak durumundayız. Biz bunu yapabilecek çalışmaya başlamış durumdayız. Bazen bu sürprizleri kabul etmek oldukça zor. Uzun zamandan beri devam eden bu havayı dağıtmak için oldukça önemli bir andayız. 7 gün sonra transfer dönemi bitecek ve onunla birlikte yenilenmiş bir takımla taraftarın karşısında olmayı çok istiyoruz. Sorulacak soruları daha sonra cevaplayacağız" ifadelerini kullandı.

AHMET TAŞYÜREK: "KUPA FENERBAHÇE'NİN TUTUNACAK TEK DALIYDI"

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanş maçında Ümraniyespor, Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Ümraniyespor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek, maçın ardından soyunma odasında üzüntülü bir haber aldıklarını dile getirerek, "İsmet hocamızın vefat ettiğini öğrendik. Sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bugün biz Fenerbahçe'ye baktığımız zaman ligdeki durumu, sıkıntıları ve kupa artık tutunacakları tek dalıydı. 1-0 gibi skoru tutma anlamında oyun anlamında ona göre bölüm bölüm hazırlandık. Bugün galibiyetle dönüyoruz. 8'e kaldık mutluyuz. Fenerbahçe gibi büyük bir camiadan böyle bir sonuçla kazanmak mutluluk verici. Başarılarımıza bir yenisini daha eklemiş olduk. Adana maçına hazırlıklarımıza bakıyoruz" dedi.

"FENERBAHÇE ERKEN GOL ARAYIŞINA GİRDİ"

Taşyürek, Fenerbahçe'nin erken gol arayışına girdiğini ifade ederek, "Atabey top tutabilen oyuncu. Leo kanat özellikleri olan bir oyuncu ve biz forvet oynatıyoruz. Bizim hesabımız tuttu. Çok pozisyon vermedik ama fizik olarak da önceki maçın verileri eldeydi ve orada da üstünlüğümüz vardı. 60'tan sonraki bölümün bizim için çok pozisyon olacağını düşündük" diye konuştu.

"FENERBAHÇE BELKİ DE İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY YAŞADIĞI İÇİN BU KRİZİ YÖNETEMİYOR"

Spor Toto 1'inci Lig'in kendileri için çon önemli olduğuna vurgu yapan Taşyürek, "Ama kupada da gidebildiğimiz kadar gideriz. Ümraniyespor son 5-6 senedir çok hızlı bir şekilde başarılara imza attı. Şampiyonluktan öte bugün Fenerbahçe galibiyeti inanılmaz bir gündem oldu. 40 yıldır görüşmediğim bir insanlar bile bana ulaştı. Fenerbahçe belki de ilk defa böyle bir şey yaşadığı için bu krizi yönetemiyor. Büyük camia Fenerbahçe. Gönülden bir taraftarlığımda var. İstiyorum ki en güzel yerlerde görmek her zaman beklentim" şeklinde konuştu.

"BU TÜR MAÇLARDA KENDİLİĞİNDEN MOTİVASYON OLUYOR"

Ahmet Taşyürek, Galatasaray ile Trabzonspor'un kendilerini gözüne kestirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bizim avantajımız bu tür maçlara hoca olarak bir şey yapmanız gerek kalmıyor kendiliğinden motivasyon oluyor. Avantajımız bu. Ama sıkıntısını da ligde çekiyoruz Altay maçında olduğu gibi. İlk defa böyle bir şey yaşıyoruz artık en iyisi gelsin bizde oynama mutluluğunu diğer takımlarla da yaşayalım."

FENERBAHÇE YİNE KIZARDI

Fenerbahçe, Ümraniyespor ile oynadığı iki Türkiye Kupası müsabakasında da kırmızı kart kart gördü.

Fenerbahçe ile Ümraniyespor arasında oynanan iki müsabakada da sarı-lacivertli ekip mücadeleyi 10 kişi tamamladı. Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında kırmızı kart ile oyun dışında kalan Eljif Elmas'ın ardından ikinci maçta ise Martin Skrtel kırmızı kart gören bir diğer isim oldu.

FENERBAHÇE 8.KEZ ALT LİG TAKIMINA ELENDİ

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Ümraniyespor'a elenen Fenerbahçe, tarihinde 8. kez bir alt lig ekibine karşı turu yitirdi.

İlk maçı deplasmanda 1-0 kaybeden sarı-lacivertliler, cezası nedeniyle Ülker Stadı'nda seyircisiz oynadığı rövanş karşılaşmasında da Spor Toto 1. Lig'deki rakibine aynı skorla kaybetti ve kupaya veda etti.

Türkiye Kupası tarihinde bundan önce Süper Lig'in alt kategorisinde yer alan takımlara 7 kez elenen sarı-lacivertliler, Ümraniyespor karşısında 8. kez bu şoku yaşadı.

Fenerbahçe'nin, elemeli turların dışında 2010-2011 sezonunda C Grubu'ndaki rakiplerinden 2. lig temsilcisi Yeni Malatyaspor'a 2-1, 2012-2013 sezonunda A Grubu'nda 1461 Trabzon'a 3-2'lik yenilgileri de bulunuyor.

Sarı-lacivertli ekibin elendiği alt lig ekipleriyle yaptığı maçların sonuçları şöyle:

SEZON TUR RAKİP SKOR (FENERBAHÇE-RAKİP)
1966-67 Çeyrek Final Samsunspor 1-2 (D) / 0-0
1979-80 Çeyrek Final Lüleburgazspor 0-0 (D) / 1-1
1980-81 Yarı Final Ankaragücü 0-1 / 1-1 (D)
1991-92 6. tur Kocaelispor 0-1 (D)
1999-00 3. tur Pendikspor 1-2 (D)
2002-03 2. tur Konyaspor 0-1 (D)
2013-14 4. tur Fethiyespor 1-2
2018-2019 Son 16 turu Ümraniyespor 0-1 (D) / 0-1

ERSUN YANAL'LA İKİNCİ KEZ

Fenerbahçe, Ersun Yanal yönetiminde ikinci kez bir alt lig takımına elendi.

Fenerbahçe'yi şampiyon yaptığı 2013-2014 döneminde Ersun Yanal'ın takımı, 4. turda 1. Lig ekibi Fethiyespor'a Kadıköy'de 2-1 yenilerek elenmişti.

KÖTÜ GİDİŞAT KUPADA DA DEVAM ETTİ

Fenerbahçe'de kötü gidişat kupada da devam etti.

Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, ligde 15. sırada bulunuyor.

Bu sezon kupayı kazanarak taraftarını mutlu etmek isteyen Fenerbahçe, bu amacında da başarılı olamadı ve son 16 turunda havlu attı.

SKRTEL, VAR'LA KIRMIZI KART GÖRDÜ

Fenerbahçe'de Martin Skrtel, Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Maçın 64. dakikasındaki ikili mücadelede rakip oyuncu Atabey Çiçek'e dirseğiyle müdahalede bulunan Skrtel, maçın hakemi Serkan Tokat tarafından önce sarı kartla cezalandırıldı.

Hakem Tokat, VAR odasından gelen uyarıyla görüntülü inceleme yaptı ve 68. dakikada kararını değiştirerek Skrtel'e direkt kırmızı kart gösterdi.

MOSES TRİBÜNDE

Fenerbahçe'nin transfer görüşmeleri için İstanbul'a getirdiği Chelsea'nin Nijeryalı futbolcusu Victor Moses, karşılaşmayı takip etti.

Nijeryalı futbolcu, Fenerbahçe'nin Ümraniyespor'la oynadığı maçı yönetim locasından izledi.

FENERBAHÇE'DE ERKEN DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe, Michael Frey'in sakatlanmasıyla erken bir değişiklik yapmak zorunda kaldı.

Maçın 28. dakikasında kasığında ağrı hisseden Frey çıkarken, yerine Nabil Dirar oyuna dahil oldu.