Maç Sonuçları

F.Bahçe sonradan açıldı

Ziraat Türkiye Kupassı A Grubu mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda konuğu olduğu 1461 Trabzon'u 2-0 mağlup etti. Sahaya su şişelerinin ve meşalelerin yağdığı, hakemin oyunu birkaç kez durdurmak zorunda kaldığı olaylı mücadelede Aykut Kocaman'ın da başına bir su şişesi isabet etti.

Giriş: 13 Ocak 2013, Pazar 00:00 Güncelleme: 13 Ocak 2013, Pazar 22:38
Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası A Grubu mücadelesinde Fenerbahçe'nin gollerini 84. dakikada Semih Şentürk ve 88. dakikada Dirk Kuyt'ın kaydetti.

Maçtan 2-0 galip ayrılan lider Fenerbahçe bu sonucun ardından 6 puana ulaşırken 1461 Trabzon yine puanla tanışamadı ve son sırada kaldı.



MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Yusuf'un soldan ortasında, Abdullah'ın dokunamadığı topu kaleci Mert yatarak uzaklaştırmayı başardı.

7. dakikada Sercan'ın savunmanın arkasına attığı ara pasında kaleci Mert, hızlı davranıp yatarak Abdullah'ın ayaklarının önündeki topa sahip oldu.

15. dakikada Cristian'ın ceza alanı dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta top direkten döndü. Dönen topu Kuyt kafa ile tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak auta gitti.

27. dakikada Stoch'un soldan ortasında, Mehmet Topuz'un gelişine şutunda, top kaleci Fatih'te kaldı.

34. dakikada Göksu'nun pasında, kalesini terk eden Mert, Abdullah'ın önünde topa sahip oldu ve tehlikeyi önledi.

38. dakikada Stoch'un pasında, ceza alanı dışı sol çaprazındaki Selçuk Şahin'in şutunda top, az farkla üsten auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

47. dakikada Fenerbahçe atağında Stoch sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top kaleci Fatih'te kaldı.

50. dakikada gelişen 1461 Trabzon atağında Barış ceza sahası içine yerden oynadı ama top kaleci Mert'te kaldı.

Şutlarla gol arayan 1461 Trabzon'da 53. dakikada Yusuf ceza sahası dışından şutunu çekti fakat top kaleci Mert'te kaldı.

58. dakikada Fenerbahçe'de Stoch ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top yandan auta çıktı.

65. dakikada hızlı gelişen 1461 Trabzon atağında Ofoedu saqğ çaprazdan kaleye sert vurdu, Mert topu çift hamlede kontrol etti.

68. dakikada kontratak şansı yakalayan 1461 Trabzon'da Yusuf ceza sahası içinde Mert'le karşı karşıya kaldı, şutunu çekti ama Mert topu ayağıyla kurtarmayı başardı.

78. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Semih ceza sahası içine arapasını verdi, Stoch gelişine sol çaprazdan uzak köşeye plase vuruşunu yaptı ama top az farkla auta çıktı.

83. dakikada Fenerbahçe atağında Semih ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Fatih'te kaldı.

84. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Stoch sağ kanata doğru uzun oynadı, Gökhan Gönül topu kaptı, ceza sahası içine ortasını yaptı ve Semih ön direkte kafayı vurarak topu ağlarla buluşturdu: 1-0

88. dakikada fark ikiye çıktı. Baroni'nin sağdan kullandığı köşe vuruşunda Mehmet Topuz'un kafa vuruşunda topu arka direkte bulunan Kuyt tek vuruşla ağlara yolladı: 2-0

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe mücadeleden 2-0 galip ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR

Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda deplasmanda PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'a konuk olan Fenerbahçe, sahaya yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı.

Teknik Direktör Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki diğer maçlarda olduğu gibi sezon içinde daha az süre görev alan oyunculara forma şansı verdi.

Volkan Demirel, Sow, Sezer, cezalı Mireles ve Hasan Ali'nin yer almadığı 18 kişilik kadroda Bekir, Mehmet Topal, Gökhan Gönül gibi as oyuncular da yedek soyundu.

-Stoch 11'de-

Geçen sezon Gençlerbirliği'ne attığı golle dünyada yılın en iyi golüne verilen Puskas Ödülü'nün sahibi olan Miroslav Stoch ilk 11'de forma giyen isimlerden oldu.

Bu sezon ilk 11'de fazla forma şansı bulamayan oyuncu, 1461 Trabzon maçıyla 11'de forma şansı buldu. Forvette Dirk Kuyt görev yaparken Semih Şentürk ise yedek soyundu.

-Tribünler de boşluklar-

Trabzonlu futbolseverler Trabzonspor'un pilot takımı olan 1461 Trabzon'un karşılaşmasına çok fazla ilgi göstermedi.

Soğuk ve geç saatte oynanan karşılaşmayı 10 bin dolayında taraftar izlerken 24 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde büyük boşluklar olduğu gözlendi.

Taraftarlar, bulundukları tribünlere ''şampiyonluk kupamızı istiyoruz'' şeklinde pankart asarken özellikle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a tezahüratlarla tepki gösterdiler. Taraftarlar, Teknik Direktör Aykut Kocaman'a yönelik olarak ise ''istifa'' şeklinde tezahürat yaptı.

Fenerbahçe kafilesinin stada gelişinde geniş güvenlik önlemleri alınırken herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinin kale arkası bölümüne de boydan boya büyük fileler çekilerek sahaya yabancı madde atılması önlenmeye çalışıldı.