ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Tobol hafife alınıyor

* Rijkaard, Kazakistan'daki sınava bir hafta kala hazırlık maçlarında asları oynatmadı
* Bu Metin Oktay'ın forması demek 'Oktay gibi etrafında sevgi çemberi oluştur' demek

_Adnan Polat 'Transferi kapadık' dedi. Haldun Üstüner ise iki yabancıyla görüşme halinde olduklarını söyledi. Rijkaard ise ille de sağ bek istiyor. Lincoln de olmayınca orta sahaya onun yerine bir futbolcu aranıyor. Sezonun başlamasına az kala bu belirsizlik G.Saray'ı ve hocayı nasıl etkiler?
Belirsizlik falan yok. Galatasaray transferi gayet akıllı, gayet iyi yönetiyor. Ve transfer peşinde de koşmaz görünüyor. Adnan Polat'ın tavrı da o.
Çünkü Türkiye'de yemez, yedirmez bir takım yöneticiler var. Kendi almasa bile rakibinin almasını önlemek için her türlü devreye giriyorlar. Onun için Adnan da Haldun da yaptıkları işleri Fatih Sultan Mehmet gibi 'Kafamdan geçenleri, sakalımın bir teli bilse koparıp atarım' havasında çalışıyorlar ki kimse devreye girip bozmasınlar diye. Transferi akılcı yürütüyorlar.

_Galatasaray, Hollanda ve almanya kampında oynadığı 5 maçın hiçbirine as kadro ile çıkmadı. Rijkaard, Linderoth, Kewell ve Leo Franco'ya hiç şans vermedi. UEFA Kupası'nda zayıf rakip olarak gösterilen Tobol maçı öncesi Rijkaard'ın bu tutumunu nasıl buldunuz?

TROMSÖ ELEMİŞTİ!
Ben Leverkusen maçlarından başka hiçbirini seyretmedim. Ama Leverkusen maçını seyrettim çünkü 1 hafta kalıyor bu maçtan sonra. Kazakistan'dan önce şu takımı bir görelim diye ama yine göremedik. Şöyle düşünüyorum. Rijkaard çok hafife alıyor, Kazak takımını. Ama Tromsö gibi bir takım Galatasaray'ı eledi. Hafife almamak lazım.

_Yani yine her an bir kazaya kurban gidip, elenebilir!
Allah göstermesin ama yani bu kadar da hafife almamak lazım. Avrupa Ligi'nde oynayan bir takım. Hangi takım olursa olsun. Leverkusen'e çıkardığı takımda hiç olmazsa Kazakistan'da oynatacağı 11'deki asları denemeliydi.

_Arda'ya hafta içinde kaptanlıkla birlikte 10 numaralı forma verilirken şu söylendi: 'Metin Oktay'ın formasını sana emanet ediyoruz.' Mademki üstadın anısı korunacaktı geçen sezon Lincoln'e 10 numara niye giydirildi? Bizim kafamız karıştı. Siz nasıl yorumluyorsunuz bu açıklamayı?
Bunda kafaları karıştıracak bir şey yok. Yani 10 numaralı formayı Metin Oktay giydi diye ondan sonra kimse giymeyecek diye bir şey yok. Bunlar aptalca jestler. O formayı kimseye vermemek falan. Ben böyle şeylere hiç inanmıyorum. Buradaki ifade sembolük. Arda'ya takım kaptanlığı ile birlikte formayı veriyorlar diyorlar ki 'Bu gelmiş geçmiş en kıymetli Galatasaraylılardan birinin formasıdır. Bunu aklından çıkarma Arda. Sana verilen 10 numara Lincoln'den alınıp veriliyor diye düşünme! Galatasaray tarihinin en büyük adamlarından birinin giydiği formayı giyeceksin' Tanju da 10 numara giyiyordu. 'Tanju'nun formasını sana veriyoruz' da diyebilirlerdi. Demediler, Metin Oktay'ın forması dediler. Çünkü Metin Oktay, camiada sevgi sembolü bir adamdır, futbol sembolü olmanın ötesinde. İnsanlık anıtıdır. Yani 'Bu Metin'in formasıdır' demek 'Metin Oktay gibi etrafında bir sevgi çemberi oluştur' demektir. 'Bütün Galatasaray camiası seni sevgiyle hatırlasın' demektir. Bunun anlamı bu.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Güiza&Baros golcü değil   / 14-07-2009
 Yerliler ağlamasın   / 08-07-2009
 İlk hedef Avrupa   / 07-07-2009
 Tanjeviç'e alkış   / 01-07-2009
 Polat ders verdi   / 30-06-2009
 Kurban oldular   / 24-06-2009
 Polat'ı yaralar   / 23-06-2009
 Fener'e almazdım   / 16-06-2009
 Şener yanlış yaptı   / 10-06-2009
 Fener'i de satar   / 09-06-2009
 
 
Delgado palavra
Teneke madalya
Vedat için dua edelim
Tobol hafife alınıyor
Nerede o yazarlar?
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
1.HAFTA
Gaziantep Galatasaray
Manisaspor Eskişehir
Diyarbakırspor Ankaragücü
Sivas Trabzon
Denizli Fenerbahçe
Bursa Kasımpaşa
G.Birliği Kayseri
İ.B.B. Spor Beşiktaş
Antalya Ankaraspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital