ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Şimdi zafer zamanı Tuncay

Haziran 2007 ortaları idi. Polat Otel'de bir toplantım vardı. O sırada karşılaştığım Tuncay her zamanki gibi sevgi ve saygıyla yanıma geliyor, karşılıklı hal ve hatır soruyor, çok ilginç şeyler konuşuyorduk. Bu karşılaşmanın nedeni net idi. Tuncay, M'Boro'ya transfer oluyor, bu nedenle görüşmeler yapılıyordu. Bendeniz de, bu transferi bilmeme ve görmeme rağmen, oyuncunun özel hayatına olan saygım nedeni ile kendi gazetem dahil kimseye bildirmiyor, hiç kimsenin haberinin olmadığı bu büyük haberi gazetecilik tarafım değil, her zamanki gibi kişisel haklara saygı tarafım ağır bastığı için kullanmıyordum. Zaten futbol dünyasında bana naçizane güvenenlerin güvenme nedeni de buydu.
Doktorluk refleksimin de verdiği terbiye ile karşımdakinin bana açtığı sırrı, onun isteği dışında kimse ile paylaşmıyor, eğer ister ise karşımdaki kişiye kendimce doğruyu göstermeye çalışıyordum. Tuncay'ın transferi bittikten sonra ise aşağıdaki yazıyı kaleme alıyordum.

TRANSFERİN ÖYKÜSÜ
Aslında ortada birçok takımın adı vardı ama resmi teklif yapılmamıştı. Tuncay ise çok sevdiği camiasına ve başkanına "Avrupa'ya gitmek istediğini" önceden net söylemişti... Gerçekte herkes net biliyor, anlıyor ama kendine itiraf edemiyordu. Tuncay'ın kafasında Türkiye kısmı bitmişti. 11 Haziran Pazartesi akşamı gelen telefon çok netti. M'Borolular arıyor ve "Yarın sabah gelip, bu işi bitiriyoruz" diyorlardı. Ertesi gün öğlen 12 sıralarında M'Boro yetkilileri, Erdinç Şehit ve Tuncay, Polat Otel'in balık restoranının hemen önündeki 10 kişilik koltuk takımına oturarak görüşmelere başladılar ve her şey jet hızıyla oldu bitti. Tuncay yılda 2.4 milyon pound karşılığında 4 senelik anlaştı. Türkiye'de menajerlik kurumunun eleştirilecek çok yanı var. Ama bu, Erdinç Şehit'in, 15 yaşında aldığı Tuncay'ı 25 yaşında Avrupa'ya götürebilmesi az bir başarı değildi. Tek sorun Fener camiasını "burukluk" içinde bırakmaları oldu. Ama ben eminim Tuncay orada yapacakları ve Fener için daha sonra yapacakları ile onu "Tuncay" yapan bu dev camianın gönlünü alacaktır. Onun çok başarılı olacağından kesinlikle eminim ama şunu da söylemeden geçemiyorum; eğer Liverpool, M. United ya da Chelsea formalarından birini giymeden gelirsen seni başarılı saymayacağım sevgili Tuncay. 2 yıl önceki yazımda anlattığım net idi; Tuncay orada başarılı olacaktı. Çoğunluğun düşündüğünün tersine oldu da. Ama ikinci düşüncem, yani Chelsea veya ManU formalarından birini henüz giymedi.

SAKIN KABUL ETME
2008'in son aylarıydı. Daily Mail gazetesinde, Chelsea'nin Tuncay'a 8 milyon euro verip transfer etmek istediği ile ilgili bir haber çıkmıştı. Hemen bu haberler ile ilgili taraftar yorumlarına baktım. Chelsea'li taraftralar, ''Takımda bunca forvet varken Tuncay niye alınsın ki?'' diyordu. Destek mesajları ise daha çok Türkiye'den gelenlerdi. Ancak, son zamanlarda Liverpool'ın da onu istediği haberleri çıkınca, Liverpool taraftarlarının da görüşlerini şöyle bir araştırdım. Liverpool taraftarı Tuncay'ı daha çok seviyor ve sıcak bakıyordu. Yani Tuncay, bana göre de taraftarına göre de Liverpool'a çok yakışırdı. Bu durumda da beni ağabey gibi sevdiğini bildiğim Tuncay'dan çok net bir isteğim var. Bak sevgili Tuncay, eğer ki bu sene, son 5 yıl içinde 2 kez küme düşmekten zor kurtulan, sadece geçen yıl 7. olabilen ama Arap milyarderlerinin parası ile şimdilik iyi giden Fulham gibi takımlarda oynaman istenir, (ki bu konuda haber İngiltere'nin tabloid gazetelerinden olan Daily Ekspress'te çıkmıştı), hatta Fulham'a göre bir gömlek daha iyi olan ve son zamanlarda devreye giren Aston Villa çağırır, buralara transfer olma durumun olursa, bunu kesinlikle kabul etme.

GERİ DÖNMELİSİN
Çünkü bugün F.Bahçe, gerek Avrupa'nın en zengin 20 kulübünün içinde olması, gerek bu sezon son derece planlı bir biçimde kurduğu futbol takımı kadrosu, gerek başkanın, Aykut Kocaman'ın sportif direktörlüğü ile takım yönetimini profesyonellere bırakma çabası, gerek önümüzdeki 3 yıldaki hedefleri ile bu tarz takımların çok çok ötesindedir. Bu nedenle senin yerin bu takımdır, yani F.Bahçe'dir. Birileri "Premier Lig'in en ufak takımı bile olsa Premier Lig başkadır'' diyebilir. Eğer ki bir oyuncu ilk defa gidiyorsa bu görüşünde de haklıdır ama sen artık çaylak dönemini geçtin. Ya ruhu ve hedefleri dev İngiliz takımlarında oynarsın, olmuyorsa ruhunun üzerinden hiç kalkmadığı Kadıköy'e gelirsin. Sonuç mu? ''Gitmekle doğru yaptı'' diyen bir ağabeyin olarak bu sefer diyorum ki; ''Eğer gideceğin takımın adı ManU, Chelsea, Liverpool ya da Tottenham değilse, o zaman gelmen gereken yer , hakkın olan parayı da alarak Saracoğlu'dur. Biliyorum olması çok zor ama... Hadi Tuncay, şimdi tam Fenerbahçe zamanı.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 5 Milyon Euro'ya Messi almak istermisin?   / 27-06-2009
 Topuz, Fener'de dengeleri bozar mı?   / 23-06-2009
 Fener'in en büyük transferi Kocaman   / 18-06-2009
 Baptista ve Poulsen Fener'i uçurur   / 15-06-2009
 Beşiktaş'ın şampiyonluğu şaibeli mi dediniz?   / 03-06-2009
 Turkcell Süper Lig palavra mıdır?   / 28-05-2009
 İlginç bir Şampiyonluk mücadelesi   / 23-05-2009
 Fenerliler! Shakhtar gelmişken Moreno'ya talip olun   / 20-05-2009
 'Dede'zede   / 14-05-2009
 Alex ve Lincoln'ün modası çoktan geçti   / 07-05-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital