ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Alex ve Lincoln'ün modası çoktan geçti

Alex'siz Fenerbahçe, Beşiktaş maçını süper oynayarak kazandı. Lincoln'ün katkısı tartışılır hale geldi. Sorular da yağmur misali bendenize. Alex ve Lincoln'ün faydalarının sorgulanması hakkında. Alex'in kalitesine ve oyunculuğuna hayranlığımı her daim belirtmişimdir. Lincoln'ün ise kumaşına itirazım olmadı ama Galatasaray'a kurum olarak kaybettirdiklerini hep kızarak anmışımdır. Ama nesilleri tükendi. Nesli tükenen Alex ve Lincoln değil elbet. Onların yapısındaki oyuncuyu kullanan taktik düzenler (4-3-1-2) Bitiyor artık ikili forvet arkası 10 numara dönemi. Bunu sadece ben söylemiyorum.
Araştırmalarım da söylüyor Sizin için dört büyük ligdeki 80'e yakın takımın, bu sezon oynadığı tüm maçlardaki taktik dizilişlerini analiz ettim. Ligin tepesindeki ilk 3 takımların da ayrıntısı ile yazdım. Sonuçlar aşağıdaki analizimde. Oraya göz atmadan yazımın sonuç bölümünü okumayın.

AVRUPA LİGLERİNİN DEVLERİNE YAPTIĞIM TAKTİK ANALİZİM
İNGİLTERE
MANCHESTER UNİTED:
33 maçta sadece Sunderland deplasmanında, Tevez ve Berbatov arkası Rooney ile oynadı. Tam maç gidiyordu ki Berbatov'u çıkarıp Macheda'yı aldılar ve 2-1 kazandılar.
LİVERPOOL: 33 maçın 11'inde 4-2-3-1 oynadılar ama asla forvet ikilisi arkası tek adamla oynamadılar.
CHELSEA: 33 maçta beş ayrı taktik dizilişle çıktılar ama hiçbirinde ikili forvet arkası oyun kurucu ile oynamadılar.

ALMANYA
WOLFSBURG: 29 maçın dördünde Hoffenheim, Köln, Bochum ve Karlsruhe) Grafite-Dzeko arkası Misimoviç taktiği ile oynadılar ama tam 5 puan kaybedince vazgeçtiler ve 10 maçlık muhteşem serilerinde ve Hoffenheim'a dört gol attıkları karşılaşmada bu taktiği artık hiç kullanmadılar.
HERTHA BERLİN: Sadece Cottbus ve Frankfurt maçlarında Voronin-Panteliç arkası Rafael ile oynadılar. Ama Cottbus'a hem de içerde kaybettiler.
BAYERN MÜNİH: Bremen'e üçlü defans yapıp, Podolski ve Toni arkası Schewensteiger'i kullanıp, 5 yiyince bir daha bu taktiğin t'sini bile ağızlarına almadılar.

İSPANYA
BARCELONA: Onlar zaten sülalece saldırdıkları için bu taktikle işleri hiç olmadı...
REAL MADRİD: Onlar da bu taktiği hiçbir maçlarında kullanmadı.
SEVİLLA: Sadece Valladolid ve Malaga maçlarında Fabiano-Kanoute arkası Renato ile oynadılar. Bu yüzden Malaga ile berabere kaldılar.

İTALYA
İNTER: Aslında ligin ilk 11 haftası bu taktiği kullanmıyorlardı ama Lazio maçı ile bu taktiğe döndüler. Üst üste 6 maç kazandılar sonra Cagliari ile berabere kalıp hemen arkasından Atalanta'ya kaybedince Sampdoria maçında Mancini önde Adriano ve Stankoviç arkada çıktılar. Ama bu maçtan sonra da yine 4-3-1-2'ye döndüler. Zaten Avrupa'da bu taktiğin tek uygulayıcısı da Mourinho yüzünden İnter. Çünkü elinde Stankoviç, Figo, Jimenez gibi o bölgede kullanacağı çok alternatifi var.
JUVENTUS: Sadece Palermo maçını Del Piero-Amauri arkası Gionvinco ile oynamaya kalkıp içerde 2-1 yenilince bir daha da kullanmadılar bu taktiği.
MİLAN: Onlar da toplam yedi maçta 4-3-1-2 ile oynadılar. Çünkü ellerinde bu sistemin belki de dünyada kalan tek iyi uygulayıcısı Kaka bulunuyordu.
SONUÇ: Dr. Gürkan diyor ki; Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Manchester United önde tek Ronaldo'yu oynatıp, Rooney'yi onun arkasında ve sol kanatta kullandı. Arsenal'de önde tek Adebayor ve arkasında van Persie ile oynuyor, orta sahasını kalabalık tutuyordu. Barça bile önde Eto'o, arkasında üçlü ile oynuyor. Görüntü gayet net ve açık. İnter ve Milan (Kaka'nın varlığından dolayı) dışında bu taktiğin Avrupa'nın dev liglerinin tepesindeki takımlardan yüzüne bakan yok. Çünkü takımın savunma direncini düşürüyor bu taktik. Hele de öndeki iki santrfor, rakip stoperlere basmazsa, işler daha da kötüye gidiyor. Bu nedenle hemen kimse kullanmıyor bu taktiği. İşte bu nedenle modası geçiyor artık Alex'in ve Lincoln'ün. Fenerbahçe ve Galatasaray'a oynatmak zorunda bıraktıkları ikili forvet arkası tek adam sisteminin. Bizim ülke futbolumuzun onlardan daha iyi ve ilerde olduğunu, bizim daha iyi bildiğimizi savunanlardansanız, size lafım olmaz ama aklın yolu birdir diyenlerdenseniz o zaman yapacak iki şeyiniz var. Ya bu adamları göndereceksiniz, ya da çift ön libero ve tek forvet arkası üçlü veya 4-4-1-1 ile oynamaya mecbur kalacaksınız. Teknik direktörlerin koltukları sallanırken, yeni teknik adam düşünen Fener ve G.Saray yönetimlerini, yeni yıl transferlerini yapmadan bu önemli konuda şimdiden uyaralım.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fener'e gelmek için önce iyi insan olacaksın   / 02-05-2009
 Fener'e 3'lü formül:   / 29-04-2009
 Seyret Fenerli   / 26-04-2009
 Fenerli dövünme Wolfsburg'u örnek al   / 24-04-2009
 İngiliz aptal bizim futbol alemi süper zeki   / 23-04-2009
 Hepimiz Semih'iz hepimiz Arda'yız   / 15-04-2009
 Adios babalar   / 13-04-2009
 Lincoln 5 G.Saray 0   / 11-04-2009
 İyi olmak yetmez   / 02-04-2009
 Atar-yemez   / 29-03-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
30.HAFTA
Hacettepe 2 Galatasaray 0
Trabzon 4 Kayseri 1
Konya 2 Kocaeli 0
Gaziantep 2 Sivas 1
Antalya 2 Bursa 3
Denizli 3 Eskişehir 2
Ankaragücü 1 Ankaraspor 0
İ.B.B. Spor 3 G.Birliği 1
Beşiktaş 1 Fenerbahçe 2
31.HAFTA
Eskişehir Antalya Cumartesi 19:00
Bursa Konya Cumartesi 19:00
Kocaeli Trabzon Cumartesi 19:00
Galatasaray Ankaragücü Cumartesi 19:00
Fenerbahçe Denizli Cumartesi 19:00
Ankaraspor Beşiktaş Cumartesi 19:00
Sivas İ.B.B. Spor Cumartesi 19:00
G.Birliği Hacettepe Cumartesi 19:00
Kayseri Gaziantep Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital