Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Paramparça

Dün gece Şükrü Saraçoğlu'nda sükseli siluetler vardı. Sessiz bahçenin kuşları vardı. Kale önünde her türlü resimler vardı, gol resimleri yoktu. Pozisyonlara askıntılık edenler vardı, iş bitiren yoktu. Geçen yıl yankılanan Fenerbahçe'nin sesi... Bu yıl yanık bir ses oldu.

***

Tribünlerde, "Hep destek, tam destek" konulu limitsiz bir pankart desteği de vardı ama... O desteğe layık olmayan içler acısı bir Fenerbahçe de, sahanın ortasındaydı. Kademesiz ve yüreksiz bir defans anlayışı. Kanatlar kırık. Orta alanın ciğerleri su toplamış. Yaşlı bir görüntüsü var takımın. "Herhalde" dedim, "Bunlar kendilerini Aragones'le aynı kuşağın temsilcisi sayıyorlar."

***

Kazım, kendine de geç kalıyor, pozisyonlara da. Güiza'nın ne ayakları yakın pozisyonlara, ne yüreği. Alex'in yokluğunun fena halde hissedildiği dakikalarda, oyun kurma görevi Emre'ye verilmişti. Emre, sezon başından beri izlediğiniz Emre... Pozisyon yatalağı... Maldonado ve Selçuk'u sormayın bile. Birileri bu ikilinin takımda var olma sebeplerini açıklasın bana?

***

İlk çeyrekte, pozisyonlara uzaktan kumanda eden Roberto Carlos'un, yenilen golden sonra, sol kanattan oyun kurucu roüne soyunması, yapay bir gösteri. Buna karşılık; Aghahowa'nın attığı gol, kademesi olmayan bir defansın, "Gel de at" diye buyur ettiği bir pozisyon. Volkan'ın çıkışı da gole yaldızlı davetiye... İlk yarının sonlarında yine benzer bir gol daha.

***

Kayserispor üç pasla, rakip alanda ve hatta Volkan'la karşı karşıya... Fenerbahçe 20 pasla pozisyon geveliyor. Takımda herkes birbirinin etrafında uydu olmuş, dönüyor. Kayserispor koşarken, Fenerbahçe yoruluyor sanki. Bir takım, yardımlaşmayı, sadakati ve bütünlüğünü yitirmişse, hatalar kaçınılmaz. Üstelik alışkanlığa dönüşen hatalar.

***

İkinci yarıda sahte bir Fenerbahçe saldırısı izledik. Carlos'un penaltısının dengeleri değiştirmesi de mümkün değildi ve Kayserispor istediği kadar gol attı. Aragones'le Tolunay Kafkas arasındaki fark, mücadeleyi karşı tepelerden izleyen komutanla, sahanın içine ruhunu süren komutan farkıydı. O fark da, skor tabelasına yansıdı zaten. Aghahowa, tek başına bir imha timiydi ama Kayserispor'da Turgay'a bayıldım. Ayakları harika, boş alan yaratmadaki ustalığına tam puan... Kendine güveni de, tüm haşmetiyle ortadayken...Gecenin yıldızıydı.

***

Dün gece Fenerbahçe'de yalanlar sustu, gerçekler bütün heybetiyle sahanın ortasındaydı. Herhalde, sorumluluğu üzerine alan birileri çıkacaktır. Maça uyku tulumuyla çıkan futbolculara da, "Hep destek, tam destek" adına bir teşekkür ilanı vermek gerek. "Teşekkür ederiz çocuklar! Taraftarın, geçen yılki altın yaldızlı düşlerini... Paslı bir tenekeye çevirdiğiniz için."



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Boy aynaları   / 04-10-2008
 Çürük elma Aragones    / 01-10-2008
 Renk körlüğü   / 30-09-2008
 Kan aranıyor!   / 27-09-2008
 Dağ gibi adam   / 23-09-2008
 Hayra alamet   / 21-09-2008
 Dövüşmeden kaybettiler!   / 18-09-2008
 Altın kilit   / 16-09-2008
 Gamsız Fener   / 14-09-2008
 Kutsal merhem!   / 09-09-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Büyük vurgun
Aghahowa' nın hat-trick yaptığı...
İflas etti
Skibbe' nin hatalarına oyuncuların...
Zoraki devam
Başkan Demirören, Engin' in de...
Gurur duydum
"Güvenimizi boşa çıkarma-dığınız...