Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Renk körlüğü

Fenerbahçe'de hava kapalı, hava öksürüyor. Fenerbahçe, yıllar sonra ilk kez bu kadar kolay yenilen bir takım havasına dönüştürüldü. Gidenlerin yokluğunun yenilgilerin sebebi olduğunu iddia edenlere karşılık, formaların içindekiler varlığını ispat edip, bu iddiaları çürütemiyor. Gidenler gitti, sorun kalanlarda.

***

Fenerbahçe'de en zor gerçekleşen eylem, "iç hesaplaşma!" Fenerbahçe, cevaplanmamış soruların bahçesi değildir. Yanlışların üzerini örtmek, insana zaman kazandırır. Ama neler kaybettireceğini tahmin bile edemezsiniz.

***

Sonuçlar ne olursa olsun, Aziz Yıldırım'a pankart açmak, ihanete parmak basmaktır. Hataları sorgulanır, gerektiğinde Aziz Yıldırım'a karşı çıkılır ama. Yakışıksız pankartlarla, tarihe de ayıp edilir, hizmetlere de...

***

Fenerbahçe bugün ne yapar? İntiharını tüketmiş bir takımın kazanması gerekir ama nasıl? Fenerbahçe isterse dünyayı yeniden kurar. Ama önce futbolcuların "kılını kıpırdatması" gerekiyor.

***

Ligin yeni lideri Trabzonspor oldu... İki kez yenik duruma düşmelerine rağmen, maçın sonuna kadar kazanmaya koştular. Üstelik iyi oynayan bir Antalya'yı yendiler. Ama zamanla sorun yaşayacaklar. Yattara'nın mali getirisi büyük olsa da, eksikliği kesinlikle hissedilecek.

***

Galatasaray, harika sonuçlarla gol rekoruna koşuyor. Ama Galatasaray'ın iki haftadır galibiyet kapısını açan gollerine bakın. Geçen hafta Koceli'deki şifreyi çözen gol fauldü. Bu hafta Milan Baros'un attığı gol ofsayt, Lincoln'ün golü de faul. Konyaspor'un yıkımı da, Lincoln'ün golünden sonra oldu. Bakıyorum da, işlerini tıkır tıkır yürütenlerin adalet seminerleri iptal! Oysa 4 gol atmak, hakemlerin günahına perde çekmeye engel olmamalı.

***

Dönelim Beşiktaş cephesine. Verilmeyen iki golü de verilebilirdi. Hakem takdir haklarını, Beşiktaş'ın 2 puanını iptal etmek üzerine kullandı. İşin içinde Fenerbahçe olunca ortalığı yangın yerine çevirenlerin, hak arama çığlıkları cılız geldi bana. Oysa Sinan Engin, "Temiz lig istiyoruz" feryatlarını, önümüzdeki ilk maçta bir pankartla süslemeli. Yol arkadaşlarını incitmekten çekinmiyorsa... Ve renk körlüğü de yoksa eğer.

***

Hakemler bu sezon bir felaket... Neredeyse her maçta bir hakem meselesi... Fenerbahçeli Kazım kırmızı kartlıktı. Kocaelispor'un penaltısı iç edildi. Trabzonspor-Antalya maçındaki Fırat Aydınus'u izleyin de görün. Ve daha neler.

***

Her zaman söylüyorum, burası karanlık bir ülke. Bu ülkenin bayramlarını bile çaldılar! Puanlar ve pozisyonlar ne ki!

***

Cumartesi günü, futbol dünyasının emekçilerinden birini yitirdik. ultrAslan'ın beyin takımından Alpaslan Dikmen'i... Tribünlerden bir beyefendiyi... Sırtında dağlar kadar yük taşıyan, sarı-kırmızılı bir karıncayı... Tanıdığım en saygılı adamlardan biriydi. Bazen erken iner akşamlar. Bazen zamansız olur gidişler. Mekanı cennet olsun.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kan aranıyor!   / 27-09-2008
 Dağ gibi adam   / 23-09-2008
 Hayra alamet   / 21-09-2008
 Dövüşmeden kaybettiler!   / 18-09-2008
 Altın kilit   / 16-09-2008
 Gamsız Fener   / 14-09-2008
 Kutsal merhem!   / 09-09-2008
 Boy aynası   / 02-09-2008
 Zafer ve neşter   / 28-08-2008
 Haftanın resimleri   / 26-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Tek yol zafer
Galibiyet kötü gidişe fren...
Aslan kesildiler
Galatasaray' a transfer olmadan...
Onsuz olmaz
Siyah-beyazlılar, Belediye maçında...
Şener coştu
Gidişten memnun olan başkan Şener,...