Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Altın kilit

Fenerbahçe'de uyuşuk gecelere bilet kesenler, bu yıl hayallerin de önünü kesiyor. Bu takımın geçen yılkı ruhuna darbe indirildi. Oynanan rakipler içler acısı... Sonuçlar rakiplerden daha zavallı. Görünen bir şey var ki... Aziz Yıldırım'ın yanlışları, Fenerbahçe takımına vurulan "altın kilittir!" Anahtarı, inat denizine atılmış. Bir çuval parayla birlikte...

***

Gidenler gitti, gelenlerin durumu ortada. Kalanların da, takıma neler verdiklerini görüyoruz, göreceğiz! Gençler elbette hata yapacak. Ama Can Arat 2 yıl önce milli takım futbolcusuydu. Kendisini hiç geliştirmediği kaçınılmaz. Bunun adı artık hata olmaktan çıkmıştır, tembelliktir, formaya saygısızlıktır. Bir yanda Aziz Yıldırım'ın dünya kulübü ilan ettiği Fenerbahçe... Öte yanda Can Arat ve Yasin Çakmak'lı Fenerbahçe! Ortada dağ gibi bir çelişki yok mu yani?

***

Taraftar iki maçtır Uğur Boral'a yükleniyor. Roberto Carlos, Uğur Boral'ın yarısı kadar sorumluluk almıyor. Özel hayatındaki cambazlıklar, sahadaki hünerlerini silip süpürdü de, Roberto Carlos'daki azalmanın sırrını araştıran yok. Carlos'un, televizyon reklamlarındaki koşuları daha içten. Geçen sezon ortasındaki sakatlıktan sonraki Carlos, mazisini kemiren Carlos'tur... "Bitse de gitsek" modundan kurtulmadıkça, Fenerbahçe'ye verecekleri sınırlıdır. Bereketli tanrıçalar çayırında top koşturmak, onun için çok daha anlamlıdır bu yıl.

***

Takımın kalbi Alex... Birbirinin üzerine devrilen adamlar arasında, ayakta kalan tek kişi. Alex'i o takımdan çıkarın, Fenerbahçe'nin bütün boyası akar. Ama onun da sihri bir yere kadar. O kadar yanlışı, bir doğru adamla telafi etmeye çalışmak, Alex'e büyük haksızlık. Ve büyük saygısızlık.

***

Güiza... 14 milyon euro'luk Güiza... 90 dakikaları, pozisyon harcamaya adayan hayalet kral. Aldığı para ve gelirken yanında getirdiği unvan, atması gereken gollere gerekçedir. Başka hiçbir savunma Güiza'yı haklı çıkaramaz.

***

Bu yıl ihtilalin ikinci perdesine soyunacağını hayal ettiğimiz Fenerbahçe'nin, lig maçlarına bakın. Futbol namına hiçbir şey yok. Sadece İstanbul Büyükşehir'i yenebilmiş. Onu da rakip 9 kişi kaldıktan sonra başarabilmiş. Kaybederken bu kadar kolay teslim olmak, Fenerbahçe'nin ruhuna aykırı da, bunu futbolculara kim anlatacak? Emre Belözoğlu'nun morali bu kadar kolay bozuluyorsa... Transferdeki profesyonellik anlayışı, sadece para alımlarında mı geçerli oluyor yani? Arılara görevini hatırlatmanın anlamı yoktur. Eğer bal kovanında boğulmadıysa...

***

Yarın Porto maçı var... Fenerbahçe'yi, huzur içinde Porto'ya gönderebildik mi? Zannetmiyorum. Geçen yılın devrim takımı, bu sezon telef edilmiş düşlerin takımı olursa, hiç şaşırmam. Bu takıma neşter gerek neşter! Fenerbahçe, inat imparatorluğuyla yönetilecek bir takım değil. Madem ki Cumhuriyet!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gamsız Fener   / 14-09-2008
 Kutsal merhem!   / 09-09-2008
 Boy aynası   / 02-09-2008
 Zafer ve neşter   / 28-08-2008
 Haftanın resimleri   / 26-08-2008
 Sezonun ilk kasırgası   / 24-08-2008
 Başlıyor!   / 22-08-2008
 Soruşturma   / 19-08-2008
 Ahret soruları   / 14-08-2008
 Kara listeymiş!   / 12-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Biz de insanız
Başkentte yediği kırmızı kartla...
Hovarda gibiyiz
G.Saray' ın savaşçısı Servet,...
Yetişecek
Sağlam' ın "özel" isteği üzerine...
İyi yoldayız
"Geçen sezonki kadro olsa Beşiktaş...