Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Saklayanın mumu!

Kulüp yöneticilerinin yıllardır sürdürdüğü medyadan gizli saklı transfer alışkanlığı bugün zirve yapmış durumda. Yöneticiler "Medyadan saklayayım, gazetecileri son dakikaya kadar yıpratayım" taktiğinde hâlâ ısrarlılar. Ve olmuş bitmiş transferleri bile gazetecilerden saklamasının gerekçesini hep 'erken duyulur, yazılırsa fiyatları artar, rakipler aldığımız futbolcunun kafasını çeler' mantığı üzerine kurarlar. Ama biz spor gazetecilerine göre bu yanlış bir taktiktir. Çünkü isim bir şekilde fısıltı gazetesi hızıyla medyaya ulaşır. Ondan sonra başlar senaryolar... Görüşmeler uzadıkça ve aday isim, yöneticiler tarafından resmen açıklanmadıkça günlerce hatta aylarca spor medyası manşetlerinde yer alır. Yöneticiler şuna bir türlü inanamazlar, kulüp, menajer ve futbolcu arasında yapılan görüşmenin bu üçlü arasında gizli kalması söz konusu bile değildir. Bu kural değişmez. Gazeteci duyduğu ismi yöneticiye sorar ve onaylanmasını ister. Bu olmayınca da alternatif isimler ya da isimler ordusu çıkar karşımıza. Yöneticilerin 'hep inkâr-tam inkâr' taktiği gazetecileri tahrik eder. İmza gününe sıra geldiğinde gazetelerin manşetleri "Biz bir sene önce yazmıştık falanca kulüp falancayı alacak" diye 9 sütuna yayılır.

İşte Revivo örneği
Hemen bir çırpıda aklıma gelenleri söyleyeyim, Fenerbahçe; Anelka, Ortega, Carlos ve en son Güiza transferleri buna en güzel örnekleri oluşturur. Sadece Fenerbahçe mi? Beşiktaş'ta Nouma, Cisse, Richardinho transferlerinde de aynı yol izlenmiştir. G.Saray'da Revivo'nun transferini anımsıyorum. O dönem arkadaşım Turgay Demir'in yayın yönetmenliğini yaptığı PAS adlı spor gazetesinin yöneticisiydim. Aylarca yazdık, G.Saray, Fenerli Revivo ile anlaştı diye. Sonunda Revivo'nun G.Saray'a imza attığı günün sabahında kulağı çınlasın o dönemin yöneticisi Ali Dürüst'ü aramıştım. "Başkan Revivo hayırlı uğurlusun bugün imza atıyormuş" dediğimde yanıtı şuydu: "Zafer'cim inan ne böyle bir anlaşma var ne de görüşme içini rahat tut." Ve Revivo o gün 14.30'da basın toplantısı yaptı sonunda da G.Saray'a imzayı attı. Tabii biz de manşeti yapıştırmıştık "PAS ne diyorsa o, Revivo yeni Aslan" diye. 20 gündür G.Saray'ın Meira ile ilgilendiğini, yönetimin Stuttgart ile pazarlıklarının sürdüğünü son üç gündür de G.Saray'ın Portekizli futbolcuya imza attırdığını yazıyoruz. Bunu sadece biz değil yabancı basın da manşetten veriyor. Ama hâlâ ortada resmi imza yok. Dün gece İstanbul'a geldiğini internetten öğrendik. Onun ötesinde resmi bir açıklama da yok. Ama böyle bir transfer var. Sonuçta yöneticiler de biz spor gazetecileri de taraftarın gözünde hep yalancıyız. Uzun süre de yalancı olarak kalacağız galiba.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çift libero, yerli kaleci   / 19-07-2008
 Fotoğraf net değil   / 12-07-2008
 Lincoln ayıp etti   / 05-07-2008
 Böbürlen G.Saraylı   / 01-07-2008
 Yine aynı film   / 03-06-2008
 Fırsat bu fırsat!   / 24-05-2008
 Seçici sorunu   / 17-05-2008
 Helal olsun   / 11-05-2008
 Bu acele niye?   / 10-05-2008
 Arda "çıldırttı"   / 05-05-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Geri döneceğim
Geçirdiği ciddi sakatlığın...
West Ham' da kaldı
G.SARAY' ın almayı çok istediği...
UEFA' yı istiyoruz
"Biraz futbol şansı, biraz da...
Yanal fırtınası
"Size ne söylüyorsam onu yapın!...