Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Fırsat bu fırsat!

Galatasaray eğer sezonu şampiyon olarak noktalamasaydı bence gelecek 5 yılını ipotek altına alacaktı. Çünkü Fenerbahçe her anlamda yürümüyor koşuyordu. Gerek kurumsallaşma gerekse ekonomik özgürlük Fenerbahçe'ye itici güç oluşturuyordu. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final başarısının nedenin ardında yatan gerçek de budur aslında. Yıldızlar topluluğunun ötesinde takım olma isteği Fenerbahçe'ye kulvar atlattı. Ve bence basit hatalar Fenerbahçe'yi final oynamaktan etti. Eğer bu sezon Fenerbahçe adına şampiyonlukla noktalansaydı, sarı-lacivertlilerin önünü başarı anlamında kesmek zor olabilirdi. Fenerbahçe en azından önündeki 5 yıla kesin ambargo koyabilir, G.Saray'la arasına her alanda fersah fersah açabilirdi. Ama hesaplar bir anda alt üst oldu. Zengin ama hovarda genç işini ciddiye almadığı için fabrikadaki koltuğunu fakir ama onurlu gence kaptırdı. Ama şu mantık yine değişmedi. Zico beceriksiz, kadro da yeteneksizler ordusu olarak değerlendirildi. Şimdilerde Zico'nun bileti kesildi, kim bilir daha ne tür aksiyonlar olacak bekleyip göreceğiz.

Kritik bir şampiyonluk
İşte Galatasaray böyle bir kritik dönemde şampiyon oldu. Bu şampiyonluğu sadece müzeye kupa koymak anlamında değerlendirmemeli, şampiyonluk koşmaya hazırlanan Fenerbahçe'nin önüne konulan önemli bir engel olarak değerlendirmelidir. Ve Galatasaray bu fırsatı iyi değerlendirmelidir. Galatasaray yönetiminin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı nedeniyle Fenerbahçe yönetimi gibi transferde eli açık davranmayacağı kadrosunu yıldızlarla donatmayacağı bir gerçek ama bir şeyler yapılmalı ve bu fırsatı tepe tepe kullanmalı. Tercih edilecek teknik direktör ve yapılacak isabetli transferler Galatasaray yönetiminin niyetini ve gücünü ortaya koyacaktır. Mehmet Topal ve Emre Güngör transferleri tam isabettir. Kadroda yer alan safra yabancılar hemen gönderilmeli yıldız olmasa da savaşan isimler tercih edilip Galatasaray'ın gücü ikiye katlanmalıdır. Zaten Galatasaray yönetiminin hoca ya da futbolcu transferi fark etmez özellikle bu sezon yapacağı işler yönetimin görev süresinin uzun ya da kısa olmasında da söz sahibi olacaktır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Seçici sorunu   / 17-05-2008
 Helal olsun   / 11-05-2008
 Bu acele niye?   / 10-05-2008
 Arda "çıldırttı"   / 05-05-2008
 Arda inanmış   / 03-05-2008
 Hayat onda!   / 28-04-2008
 Sözün bittiği maç   / 26-04-2008
 Harika üçlük   / 21-04-2008
 Fotoğraf flu ama...   / 19-04-2008
 Hakan ısrarı niye   / 13-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Özer çalımı
Galatasaray, ön protokol yaptığı...
Arda yarışı
Ada basını, Tottenham Hotspur' un...
Üçü bir yerde
İtalya' da Zapotocny ve Sivok için...
Giray imzaladı
Başkent ekibine 2 milyon euro...