Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
''Es'' eski şarkılar...

Bu hafta yazı yerine, sadece şu gördüğünüz fotoğrafları buraya ekleyip "Altına not düşmeye ne gerek var, anlayan anladı" deseydim hanginiz kızardınız? Hiçbiriniz. Ne demek istediğimi, şu fotoğraflara bakınca anlıyorsunuz. Bunlar emeğin, zaferin, yıllara dayanan özlemin, nihayet haklı bir sevincin fotoğrafları. Şampiyonluğa veya mutlu sona ulaştıran reçetenin başarılı sonucunu görmek budur işte! Adına ne derseniz deyin, elde ettiğiniz sonuç iyiyse yandaki fotoğrafların da sizin duygularınız gibi mutluluk ifade ettiğini göreceksiniz. Yeri gelmişken biraz da bizden bahsedeyim, yani gazetecilerden.
On yıllardır Eskişehir Atatürk Stadı'nın kale arkalarında soğuk sıcak, kar buz demeden her maçın sonunda mutluluğun fotoğrafını, sevincin haberini geçmeyi bekleyen Ali İhsan Sarıçoban'ın bu başarıya, tribündeki taraftar ve sahadaki futbolcudan daha az mı sevindiğini sanıyorsunuz! Acıları makinesine kaydetmekten, sayfalara eklemekten, gözyaşı dolu kelimeleri yazmaktan nefret eden arkadaşlarım Can Kaya ve Adnan Poyraz, şimdi sayfalarına gülücükler eklerken havalara uçmuyor mu sanıyorsunuz! Emin olun, gazeteci de olsanız bazen mutluluğun sevincinden, mutluluğun resmini çekemezsiniz. Özlenen tabloyu bugün önünüze taşıyan deklanşörlerin arkasında, onu gören ve gösteren gözlerin de, o golü atan kahramanlar kadar alın teri, gayret ve görev sorumlulukları yok mu? Mutluluk karelerine şöyle bir bakınca bunları hatırladım. 'Ya başka ne görüyorsunuz' derseniz Eskişehir kırmızı- siyah, Adana turuncu-beyaz ve Karabük mavi-kırmızılı renklerle âdeta kendinden geçmiş, derim. Bu sevinci kana kana, doya doya hak ettiler. Onlarda Amigo Orhan'ın neslini gördüm; onun notalarını, onun sesini duydum. Fethi, Abdurrahman ve Vahap'ın ruhunu; mutluluğun yankısını hissettim. Demek ki çok özlemişiz seni be Eskişehirspor! Tam buraya bir başarı notu düşmek için yer ayırıp kitabı yazılacak bir takım ararken tarihe karışmaya yüz tutmuş bir hikâyeyi sormuştum. 'Uzakta değil, dediler.' "Sıfırdan Zirveye" adlı kitabı onlar yazdı; telif hakları Adanaspor'da, sahibi de Bayram Akgül. Onlar, turuncu direnişin bembeyaz zafer öyküsü bence. Çok şey yazabilirim ama tek bir şey söyleyeceğim: "Kitabın eksik kalan kısmı için layık olduğun yer seni bekliyor." Anlıyorsun değil mi? Bana, 'mutluluğun karelerini sun' diyorsunuz. Kendimi yetersiz, köşeye sıkışmış hissettim. Ben de kolayını buldum: "Demir Çelik Karabükspor", manevi gücün adı Mavi Ateş, hayırlı olsun 1. Lig diyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gerçekleri tarih yazar…   / 15-05-2008
 Çirkin & güzel   / 08-05-2008
 Çotanaklar   / 01-05-2008
 Lütfen!   / 24-04-2008
 Beyaz Martılar   / 17-04-2008
 Bozlaklar   / 10-04-2008
 Büyük Altay   / 28-03-2008
 Şampiyon Vakıfbank   / 20-03-2008
 07 gençlik   / 13-03-2008
 Uşak Aşigolar   / 06-03-2008


 
''Es'' eski şarkılar...
Fırat Aydınus
Soru"yorum" (Kahramanmaraş)
Mehmet Tuğrul (Vanspor'un hocası)
Bırakma Başkan! (Necip Çarıkçı)
Kemal Unakıtan
1, 2, 3. Lig
Hasan Çelik (Pazarspor'un hocası)
Erdal Akyürek (Mardinspor)
BBO (Bunları bilmeseniz de olur)
Tebrik
Mikrofon
Aranıyor!
Haftanın sözü
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Kanoute bitiyor
Arthur Zico ile nikah tazelenirse...
Mızrak çuvala girmez
Bant kayıtları mevcut. Maç baştan...
Biz farklıyız!
Büyük takım kavramını anlamak...
İşlem tamam
Şener, savunmanın solunda oynayan...