Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Futbol ciddi iştir

F.Bahçe pekala Sami Yen'de G.Saray'a kaybedebilir. Rakibini son 6 lig maçında 6 kere yenmiş, son 2 sezonda hiç derbi kaybetmemiş, bu sezon şampiyonluk yolundaki rakipleriyle yaptığı 5 maçın 5'ini de kazanmış bir takımın ilelebet bu şekilde devam etmesi beklenemez. O yüzden, F.Bahçe eğer şampiyonluğu kaybettiyse bu maçta kaybetmedi. Sanki 10 puan farkla lidermiş hovardalığıyla 11 yedek futbolcu ile çıktığı Bursa maçında kaybetti şampiyonluğu. O yetmemiş gibi bir sonraki hafta Ankaragücü deplasmanında hâlâ yedek ağırlıklı kadroyla oynadığından kaybetti şampiyonluğu. Son dakika golleriyle puanlar kaybedebilirsiniz, penaltı da kaçırabilirsiniz... Bunların hepsi futbolun içerisinde var. Ama futbolda ciddiyetsizliğe yer yok. Bu hafta G.Birliği maçı var. Hadi bakalım 11 yedek futbolcuyla bu maça çıkabiliyormusunuz? Çıkamazsınız. O zaman Bursa maçının bu karşılaşmadan farkı neydi? O maçın da değeri üç puan, bu maçın da. O laubaliliğin faturası maalesef ağır oldu. Gelelim Maldonado konusuna. Transfer edildiği gün şunu söyledim, eğer Maldonado tıpkı Appiah gibi orta sahanın her bölgesinde oynayabiliyorsa sorun yok. Ama tipik bir ön liberoysa ve bu yüzden Selçuk ve Deniz yedek kulübesine mahkum olacaksa yanlış bir transfer olur. Kaldı ki yabancı statüsünde olması transferi daha da yanlış kılan bir faktör. Seneye F.Bahçe 11'inde Edu-Lugano- Carlos-Alex-Deivid ve yeni bir santrfor olmak üzere 6 yabancı olduğunu düşünün. Maldonado'ya yer açmak için bir de bu oyunculardan birini yedek oturtmanız gerekecek. Değil Maldonado, Makelele gelse bu oyunculardan birini kesmeye değmez.

Yaralar sarılmalı
Son olarak, topu topu üç beş kişinin işi de olsa maç sonu Samandıra'da yaşanan görüntüler son derece yakışıksız. Şu iki hafta F.Bahçe camiası için önemli bir sınav. Artık bazı şeylerin hakikaten değiştiğini göstermek için bir fırsat. Bu sezon Avrupa'da bu gururu yaşatan futbolculara ve teknik kadroya sahip çıkmak, kötü günde de onların yanlarında olunduğunu hissettirmek şart. Denizli'de travmatik şekilde kaybedilen şampiyonluğun üzerinden daha iki sene geçmeden Devler Lig'inde çeyrek finale uzanabilmiş bir camia bunun da üstesinden gelir. Yeter ki son yıllarda yaşanan istikrarı ve bütünlüğü bozacak davranışlardan kaçınılsın.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ciddiyet   / 20-04-2008
 Sağlık olsun   / 14-04-2008
 Teşekkürler   / 09-04-2008
 Rakiplere nispet   / 06-04-2008
 Büyük gurur   / 03-04-2008
 Çift forvet konusu   / 28-03-2008
 Santillana gibi   / 22-03-2008
 Yaşa Fenerbahçe   / 05-03-2008
 Selçuk Şahin   / 21-02-2008
 15 dakikalık maç   / 16-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

Çin kumaşı!
Taraftar, aldığı her topu geriye...
Ruhunda var
6 maç seyircisiz oynadı. 11...
Savunmaya 3 yıldız
Kadlec ve Haggui' yi beğenen...
Bombalar hazır
Bordo-mavili yöneticiler Hajduk...