Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Çift forvet konusu

Rıdvan Dilmen'in F.Bahçe'nin Avrupa ve derbiler hariç kalan 28 maçta çift forvet ile oynaması gerektiğini söylediği günden beri bu konu tartışılıyor. Bu maçlar için Rıdvan hocanın kafasındaki diziliş 4-3-1-2. Forvette Semih-Kezman ikilisi, arkalarında Alex ve Uğur-Aurelio- Deivid üçlüsünden oluşan bir orta saha. Uğur ve Deivid gibi isimlerin aslında bu tip bir orta saha dizilişine yatkın isimler olmadığını, Appiah-Selçuk-Aurelio şeklinde bir üçlünün bu görevi daha iyi yapabileceğini mutlaka Rıdvan hoca da biliyor ama küçük maçlarda bu isimlerle bile zorlanılmayacağını düşünüyor. Ayrıca, Konya ve Kasımpaşa maçlarında Semih'in oyuna girmesiyle birlikte skoru bir anda değiştirmesi de bu görüşünü destekliyor. Peki Zico neden çift forvet denemiyor? Brezilyalı hocanın Semih-Kezman ikilisini beraber kullanmamasının mutlaka bir sebebi var. Mesela, F.Bahçe'nin bu sezon oynadığı güzel futbolun başlıca sebebi futbolcuların birbirlerine son derece iyi alışmış olmaları ve oynadıkları sistemi neredeyse ezberlemiş olmaları değil mi? Arka arkaya G.Antep, Sivas, Rize maçlarını başka bir düzende oynayan takımın, hemen ardından hayati bir Sevilla deplasmanında diğer bir sistemde bu kadar başarılı olabilmesini beklemek ne kadar gerçekçi?

Sistemi ezberlediler
28 maçın çoğunda kenarda oturacak bir Selçuk, Uğur veya Deivid'e Chelsea maçlarında ne kadar güvenilebilir? Kaldı ki Zico'nun elindeki kadro düşünüldüğünde Semih-Kezman ikilisi ile gol bulunamayan maçlarda, kenardan girip maçı çevirebilecek başka bir isim olmadığı da bir gerçek. Burada asıl sorun Kezman'ın bu sistemin santrforu olmaması. Semih'in bu görevi çok daha iyi yaptığı bir gerçek. Tabii ki Kasımpaşa'ya karşı çift forvet ile oynanabilir. Ama F.Bahçe bugün Avrupa'da bu kadar ilerleyebildiyse burada sistemin son derece iyi oturmuş olmasının payı büyük. 28 maçta ayrı bir düzende oynayan takımın kalan önemli karşılaşmalarda bir anda bu kadar iyi bir performans göstermesini beklemek pek gerçekçi değil.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Santillana gibi   / 22-03-2008
 Yaşa Fenerbahçe   / 05-03-2008
 Selçuk Şahin   / 21-02-2008
 15 dakikalık maç   / 16-02-2008
 Uğur aksıyor   / 11-02-2008
 Maldonado kimi kesecek?   / 06-02-2008
 Maestro dönünce   / 21-01-2008
 Maç ritmi   / 09-01-2008
 Alex de Souza   / 13-12-2007
 Özeleştiri zamanı   / 10-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

İngilizler korkuyor
Chelsea' yi takip eden...
Satmakla olmaz
Fenerbahçe, İstanbul' un gözdesi...
Cimbom taktiği!
İşte Beşiktaş' ın planı: 90 dakika...
Chaouki' yi alın
Tecrübeli hoca, Tunus-Fildişi...