Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Saha dışı faktör

Trabzonspor'da başkanlığa Sadri Şener ve ekibinin gelmesinden sonra kara kış ortasında estirilen bahar havasının altında yatan gerçekleri bilmekte fayda var. Üst üste alınan galibiyetlerle sahadaki futboldan çok saha dışındaki değişimin etkili olduğunu söylesem abartmış olmam! Milli maç nedeni ile lige verilen arayı teknik direktör Ersun Yanal ve ekibi, Antalya'daki kampı çok iyi değerlendirdi. Takım olma yolunda önemli adımlar atıldı, üstelik çok iyi de çalıştılar. Takıma ara transferde oyuncu katılmasa da eldeki futbolcuların performansını artırmak için iyi bir kamptı. Üç maçta toplanan 9 puanın altında yatan gerçek elbette bu değildi. Olamaz da! Eski yönetimin "biz artık yokuz" cümlesini kullanıp, Sadri Şener'in takıma verdiği pozitif enerjiyi inkâr etmemek lazım. Camiayı kucaklayan, bütünleştiren, birleştiren cümleleri sık sık kullanması önemli rol oynadı. Özellikle başkan Sadri Şener'in futbolcular üzerinde bıraktığı izlenimi bir de sahada mücadele eden oyuncuların ağzından duyunca işin rengi daha güzel ortaya çıkıyor. Futbolcuların ne kadar yalnız ve sevgisiz kaldıklarını bu söylemlerden sonra anlıyorum.

Yönetim güven vermeli
Futbolda para tek başına bir şey değildir. Sadece günü kurtarmak için araçtır. Sahada oynanan futbolu günlük kurtarır. Hepsini zincirin birer halkası olarak düşünmek lazım. Yönetim, oyuncusuna, teknik heyetine, taraftarına, camiasına güven vermeli. Aynı şekilde futbolcusu, teknik heyeti, taraftarı birlik içinde olmalı. Sevgi ile yaklaşmalı. Trabzonspor'da birkaç haftada yapılan sadece bunlar. Sadri Şener ve ekibi bunun tohumlarını atmaya çalışıyor. Başkent çıkarması bunun basit bir örneği. Bütün bunlara bir de şans faktörünüzü eklerseniz önünüz açılır. Futbolu üç alanda iyi oynamak lazım. Sahada, masada ve kasada. Zaten başarı kendiliğinden gelir. Rize, Bursa ve Ankaragücü maçında Trabzonspor öyle üst düzey bir futbol oynamadı. Moral motivasyona şans faktörünü de ekledi. İşin özeti şudur: "Tanrı isterse bir insanın işini, mermere geçirir altın dişini; Tanrı istemezse bir insanın işini pilav yerken bile kırar altın dişini." Fazla söze gerek var mı..?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ankara havası   / 18-02-2008
 Ayak meselesi   / 11-02-2008
 Dostluk ve 3 puan   / 29-01-2008
 Sizinle olmuyor!   / 20-01-2008
 Hiç ses yok   / 19-01-2008
 Yanal '0' çekti   / 14-01-2008
 Kupa da gitti   / 10-01-2008
 Goller ısıtmadı   / 05-01-2008
 Bozuk pusula   / 23-12-2007
 Küçük dev adam!   / 16-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Boğaçhan
Sevilla' yı eli boş uğurlayan sarı...
Bu cevizi kıracağız
"Yenemeye-ceğimizi düşünsem burada...
Yıldırım tepki
Beşiktaş Başkanı Yıldırım...
Cesur yürek
Trabzonspor' da teknik direktör...