Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yeni futbol!

Son 25 yılda Türk futbolu bir yandan saha içinde aşama kaydederken, diğer yandan çelişkili PFDKTahkim kararları, kulüp başkanlarının baskılarıyla oluşturulan federasyon yönetimleri ve kurul listeleri, adam kayırmacalarla adalet ve güven duygusu örselendi. Pasta büyümüş, tadı güzelleşmiş talipleri de artmıştı. Bir yandan futbol dışı grupların adı futbolla anılırken, diğer yandan kurumlara güvenmeyen kulüpler, aleyhlerine olacak durumları önlemek ya da terazinin dengesini kendi lehlerine bozmak adına federasyon ve kurullarına adam yerleştirmeyi birinci ve en önemli görevleri olarak gördüler. Sonra kayırmaca yarışı başladı. Bildiğin ahbap çavuş ilişkisi yani. Birçok şey oldu ya da herkes bir şeyler olduğuna inandı. Birkaç cümleyle özetlenmeyecek bu süreç sonunda derin futbol ön plana çıkarken, toplumun futbola ve onu yönetenlere güveni her geçen gün biraz daha azaldı.

Diyet borcu yok
Manzara böyle olunca, yeni federasyonun işinin ne kadar zor olduğu da kendiliğinden ortaya çıkıyor elbette. Hasan Doğan'ın, yola çıkarken, hiçbir kulübün isim önermesini kabul etmeyeceğini açıklaması en önemli adımlardan biriydi. Kulüplerin bunu kabul etmesi de aynı derecede önemlidir. Çünkü, "Orada zaten adaletli insanlar olacak, bizim kendi adımıza bir temsilci bulundurmamıza gerek yok" diye düşünmeye başladıklarının bir kanıtıydı bu tavırları. Doğan federasyonunu iyi izleyin. Ön plana çıkmayan, kişileri değil federasyonun kurumsal kimliğini ortaya koyan bir yönetim tarzları olacak gibi görünüyor. G.Saray yönetiminin, Konya maçının ertelenmesi konusunda federasyon yöneticilerini aradıklarında, "Temsilci ve hakemle görüşmelisiniz" karşılığını almaları bundandır. Canı yananın federasyon başkanını arayıp yardım isteme dönemi bitmeliydi, anlaşılan o ki bitecek. Doğan federasyonu, "oyunun içinde olmamaya" kararlı. Eğitime çok büyük destek verecek olan yeni federasyon, Başkan Vekili Lütfi Arıboğan, Dış İlişkiler Sorumlusu Cem Duna başta olmak üzere bünyesinde bulundurduğu dev isimlerle UEFA ve FIFA nezdinde de çok aktif bir politika izleyecektir. Hedefler zorlu bu kesin, ama şeffaf, hizmet amaçlı, kişisel hırslarının kurbanı olmayan insanlarla zorları kolay yapmak da mümkündür. Karşımızda öyle bir federasyon var.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gerilim filmi   / 17-02-2008
 Türk futbolu için büyük fırsat   / 15-02-2008
 Formül!   / 12-02-2008
 Hesap bozuldu   / 10-02-2008
 Hasan Doğan nasıl ikna oldu?   / 08-02-2008
 'Orta'nın sırrı!   / 05-02-2008
 Ne zaman anlayacak!   / 03-02-2008
 Aziz Yıldırım'dan federasyona su yok   / 01-02-2008
 Tesadüf!   / 29-01-2008
 Biri fazla   / 27-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Bomba hazır
"Seneye Roberto Carlos gibi birini...
Kavga çıktı!
Ahmet Akcan: Bir futbolcu...
Çifte müjde
Kırmızı kart cezası biten Tello...
Tartışılmaz
"Beşincinin çıkmasına yardım...