Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hasan Doğan nasıl ikna oldu?

Türk futbolu çok keskin bir viraja kontrolsüz ve üstelik o virajın kaldırabileceğinden daha süratli girdi. Sürati arttıran da virajı keskinleştiren de koltuğu bırakmak istemeyen Haluk Ulusoy ve ekibinin giderayak yaptığı uygulamalardır. Ancak bu saatten sonra kimin, neyi, nasıl yaptığı değil, neyin, nasıl düzeltileceği önemli. Atılacak ilk adım da güçlü bir federasyon yönetimi oluşturmak. Bu konuda bazı önemli gelişmeler olmaya başladı. Fenerbahçe başta, bütün kulüpler Hasan Doğan ismi üzerinde birleşince en büyük engel aşılmış oldu.
Doğan'ı federasyon başkanlığına ikna etmek için oluşturulan ve Yılmdırım Demirören, Aziz Yıldırım, Özhan Canaydın'ın da yeraldığı komite de yaptığı görüşmede Hasan Doğan'ı ikna etti diyebiliriz..

Kaos korkusu
Peki bu süreç nasıl yaşandı, özellikle dünkü toplantıda neler oldu? Her şeyden önce şunun altını çizmeliyim ki, Hasan Doğan'ın federasyon başkanlığına aday olması konusunda ikna edilmesi için "Seni istiyoruz, gel futbolun başına geç" denilmesi yetmiyordu. İkna komitesiyle yapılan toplantıda da Doğan işin bu kısmını ikinci plana atıp asıl önemli konuları gündeme getirdi. Muhtemelen şu s oruları yöneltti görüştüğü başkanlara: Bana güvendiğiniz gibi oluşturacağım ekibe, kurullarıma güvenecek misiniz? Yoksa bundan önceki federasyonlara yaptığınız gibi Yönetim Kurulu, Tahkim ve PFDK için isim mi empoze edeceksiniz?

Doğru cevaplar
Bu sorulara kulüp başkanlarının verdiği cevaplar Hasan Doğan'ın ikna olmasına yetti. Samimiyeti gördü. Kendisi gibi güçlü bir ismin aday olmaması halinde işlerin sarpa saracağını zaten biliyordu, kulüp başkanları da aynı endişeleri paylaştıklarını söyleyince ortak payda da buluşulabileceğine inandı. Belki yarın bazıları Doğan'ın zaten aylar öncesinden kafasına federasyon başkanlığını taktığını v.s yazacaklardır. İnanan da inanacaktır. Ancak gerçek böyle değil. Hasan Doğan bu işe hiç bir zaman çok hevesli olmadı. Şenes Erzik'in ikna edilmesi için her yolun denenmesi gerektiğini ısrarla söyledi. Erzik sorumluluktan kaçmasa Doğan buna daha çok sevinirdi. Bırakın Erzik'i, Türk futbolunun sorunlarını çözebilecek, başka bir isim üzerinde mutabakat sağlanmış olsa yine aday olmazdı. Artık Hasan Doğan aday. Eğer kulüpler gerçekten söylediklerini yapar ve Doğan'ın kendi ekibini kurmasına izin verip, adaletli yönetim dışında bir şey istemezlerse Türk futbolu yakın zamanda tüm sorunlarından kurtulur. Bir futbol adamı olarak, her konuda güveni hak eden ve tüm kulüplere eşit mesafede kalacağına emin olduğum, Hasan Doğan'ın adaylığını Türk futbolu için hayırlı olmasını diliyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 'Orta'nın sırrı!   / 05-02-2008
 Ne zaman anlayacak!   / 03-02-2008
 Aziz Yıldırım'dan federasyona su yok   / 01-02-2008
 Tesadüf!   / 29-01-2008
 Biri fazla   / 27-01-2008
 Federasyon hikayesi   / 26-01-2008
 Beşiktaş uyuyor!   / 23-01-2008
 Kolay ve zor   / 20-01-2008
 Koltuk sevdası   / 18-01-2008
 Pres ve Pes!   / 17-01-2008


 
Hasan Doğan nasıl ikna oldu?
Beşiktaş'ın yarışı başlıyor
Tut tutabilirsen Bobo'yu
Şaka
Bizim duvar
Günün sözü
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Şovu sonra yapacağım
Şilili oyuncu: F.Bahçe' de ilk...
İdare eder
"Belki sayı değil ama iki defansif...
Seri istiyorum
"Kayseri' yi kayıpsız geçmeliyiz.
Geri sayım
Trabzonspor' un yeni başkanının...