Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Gerilim filmi

Kar, tipi, tek kelimeyle buz gibi bir hava... Basın tribünündeki koltuklar karla dolmuş, masalar buz tutmuş... Ben maçı izlerken dondum, titredim, futbolcular oynarken ne haldeydi siz düşünün. Bu nedenle her şeyden önce iki takım oyuncularını da zor şartlardaki mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Beşiktaş sahaya "Kabataş ERKEK Lisesi'nin 100. yılını kutlarız" pankartıyla çıkınca, nedense asbaşkan Levent Erdoğan'ın, "Bizimkiler KIZ takımı gibi oynuyor" açıklaması geldi aklıma!.. Neyse pankartı yerinde bırakıp gelelim maça. Ligin ilk yarısında Ankara'da, hakemin uydurma elle oynama kararına kurban giden Nobre'nin dün gece gol atması anlamlıydı. Kayseri mağlubiyetinden sonra bir kaza daha yaşamak istemeyen Ertuğrul Sağlam, defansın sağına Toraman'ı yerleştirirken, Gökhan Zan'ın yanında yeni transfer Gordon'u kullandı. Böylece Hırvat oyuncuyu 90 dakika izleme şansı bulduk. Hemen belirteyim, hava toplarında oldukça iyi , en azından ben beğendim. Topu kullanma konusunda birçok stoper gibi onun da sorunları var ama markaj ve kademe anlayışında sorun yok. Beşiktaş'a faydalı olacak gibi görünüyor.

Maç bitti zannettiler
Beşiktaş maçın büyük bölümünde oyunu kontrol eden taraftı. Serdar Özkan yoktu, yokluğu da hissedilmedi. Solda oynayan Aydın zaman zaman iyi işler yaptı, sağ kanatta da Ali Tandoğan özellikle ilk yarıda etkiliydi. Cisse ise tek kelimeyle harika oynadı. Ayakta durmanın bile zor olduğu maçta Nobre'nin Emre başta tüm Ankara savunmasıyla boğuşması takdire değerdi. Holosko da sürekli yer değiştirerek ona destek oldu. Slovak oyuncunun golüyle 2-0'ı bulan Beşiktaş, maçı kazandım havasına girip Ertuğrul hoca da rakibe önde basan Nobre'yi çıkarınca maç bir anda tersine döndü.. Oyunun büyük bölümünde pozisyon bulamayan De Nigris son dakikalarda attığı iki kafa golüyle bu bölümü gerilim filmine çevirdi. Toraman'ın golü gelmese Sağlam'ın başı çok ağırırdı. Maçın hakemi Yunus Yıldırım iki elle oynamada da yanlış yorum yaptı. Rakibe giden topu elle keserseniz bunun cezası sarı karttır. Tello bu nedenle geçen hafta iki sarıyla oyundan atıldı. Aynı şeyi dün Ankaralı futbolcular iki kez yaptı, Yıldırım kart çıkarmadı. Hakemler hiç değilse şu basit konularda hata yapmasalar nasıl olur acaba?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Türk futbolu için büyük fırsat   / 15-02-2008
 Formül!   / 12-02-2008
 Hesap bozuldu   / 10-02-2008
 Hasan Doğan nasıl ikna oldu?   / 08-02-2008
 'Orta'nın sırrı!   / 05-02-2008
 Ne zaman anlayacak!   / 03-02-2008
 Aziz Yıldırım'dan federasyona su yok   / 01-02-2008
 Tesadüf!   / 29-01-2008
 Biri fazla   / 27-01-2008
 Federasyon hikayesi   / 26-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Biz de unutmayacağız
GALATASARAY yöneticisi Haldun...
Tarihe geçti
Galatasaray' ın 18.5 milyon euro'...
Hep böyle gitmez
Beşiktaş' ın en büyük sorunu gol...
Seçimden memnunuz
Asbaşkan Hacısalihoğlu,...