25 Temmuz 2016 | Pazartesi

Ozi, Sosa’yı aratmaz

Önce Töre, sonra Gomez gitti şimdi de tavırlarıyla, başta Şenol Güneş olmak üzere herkesi canından bezdiren Sosa kadro dışı bırakıldı.
Bu; geçen sezon şampiyon olan takımın dağılması gibi bir görüntü oluştursa da gerçek öyle değil. Beşiktaş'ın iskeleti sapasağlam duruyor.
Önemli olan gidenlerin geride boşluk bırakıp bırakmadığıdır.
Bu bakışla Töre'nin yeri kolay dolar, Aras Özbiliz'in antrenman ve ilk maçlarda ortaya koyduğu görüntü hiç fena değil. Kerim Frei ise tam anlamıyla "Bu forma benim" dercesine çalışıyor. Yani Töre kayıp değil. Hatta kazanç, problemli bir oyuncu gitti ve bizler de Q7'ye Q17 demekten kurtulduk!
Sosa'ya gelince… Arjantinli bu kafayla kalsa da faydalı olamazdı. Şenol hoca da bu gerçek üzerinden hareket edip onu İstanbul'a gönderdi.
Artık A2 takımının oyuncusu… Peki yeri dolar mı? Hiç şüpheniz olmasın, Tolgay çok iyi başladı, ilk maçın da en iyilerindendi.
Geçen sezon Sosa'nın gölgesinde kalan Tolgay oyunun iki yönünü de oynama kabiliyetine sahip. Atiba ile birlikte orta sahanın yükünü rahatlıkla taşıyabilirler, önlerindeki Ozi de Sosa'nın görevini yapar, üstelik daha iyi yapar.
Geriye kalıyor Gomez'in bıraktığı boşluk. İşte orada biraz durmak gerek. Cenk Tosun çok iyi bir golcü olmasına rağmen Şampiyonlar Ligi anlamında Beşiktaş'ı sırtlaması kolay olmaz. O bölgeye çok iyi bir yabancı gelmeli, zaten gelecek de. Remy, Bony, Falcao, Edin Dzeko, Eren Derdiyok, isimlerden sadece bazıları.
Yani, yanisi şu; Beşiktaş Demba Ba'nın boşluğunu Gomez'le doldurduğu gibi Gomez'in boşluğunu da daha iyisiyle dolduracaktır…


Muhteşem transfer: Adriano
Beşiktaş durdu durdu turnayı göznden vurdu. Yıllarca çok yetenekli olarak gördüğümüz İsmail'in çizgi ötesine geçmesini bekledik, geçemedi. Motta denendi olmadı. Neredeyse tüm futbol yaşamını Beşiktaş'ın sol kanadında geçiren Deli İbrahim'in performansını geçmek şöyle dursun yanına yaklaşan bile olmadı. Şimdi, ilk kez o bölgeye çok büyük bir yıldız transfer edildi; Adriano Correia… Kariyerindeki kupalar ancak bi bir müzeye sığar… Türkiye'ye bugüne kadar gelen en iyi yabancılardan biri. Çok katkı sağlayacağına hiç kuşku yok. Sağ Gökhan Gönül'de sol Adriano'da, geçen sezon önden çekişli olan Kartal bu sezon arkadan itişli olacak gibi görünüyor.

40 yıllık Beşiktaşlı gibi
Gökhan Gönül: Çok çabuk uyum sağladı, özgüveni yerinde, 40 yıllık Beşiktaşlı gibi. Kalitesi zaten belli. Büyük katkı yapacaktır.
Tek sorunu hakkında yazılanları fazla önemsemesi, ağabeyi olarak eleştirileri saygıyla karşılamasını, ağır gelenleri ise görmezden gelmesini öneriyorum.
Boyko: Geçen sezona göre daha bir özgüvenli duruyor.
"Kale benim" der gibi ama bu görüntü performansa tam olarak yaşamıyor.
Topları tek hamlede tutmayı öğrenmeli!
Fabricio: İyi çalışıyor, idman performansı umut verici, sahada görünce daha detaylı yorumlayabiliriz.
Aras: Topla birlikte çok çabuk iyi bir potansiyel.
Topsuz oyunda hiç olmaması en büyük eksiği.
Tolgay: Al Hilal maçının ilk dakikasından itibaren Şampiyonlar Ligi finali oynuyormuş havasındaydı.
10. dakikada kendimi kaybedip tribünden bağırdım;
"Oğlum yavaş sakatlanacaksın şimdi!" derken elinden sakatlandı. Çok şükür ki dönüşü uzun sürmeyecek.
Beşiktaş'a bu sezon çok şey katacağına şüphe yok.
Kerim Frei: Töre'nin gidişi onu daha da hırslandırdı, formayı Aras ya da bir başkasına kaptırmamaya kararlı görünüyor. Çok formda.

BEŞİKTAŞ SİSTEM TAKIMI
Geçen sezon Şenol Güneş'in sistematik antrenmanlarını izleyince hayran kalmıştım. Beşiktaş o yoğun çalışmaların meyvesini geçen sezon gördü ve şampiyon oldu. Şenol hoca aynı sistematik çalışmalarına, aynı ciddiyetle devam ediyor. En tecrübelisinden, en gencine tüm oyuncular da sisteme uyum sağlamış durumdalar. Beşiktaş gerçek bir sistem takımı yeni gelenler de uyum sağlamakta hiç zorluk yaşamıyor. Siyah- beyazlı taraftarlar kişileri bırakıp sisteme odaklansınlar çok güçlü bir takımları olduğunu fark edeceklerdir.

TAHKİM'DEN DAMPİNG!?
Dünyanın en çarpıcı alışverişini bizim Fatih Doğan'la yapmıştık. ABD'de bir mağazadayız... Üzerinden 185 dolar yazan ünlü bir markaya ait deri ceket alan Fatih, kasaya geldi ve cüzdanından para çıkarıp saymaya başladı. Kasadaki kız barkotu okuttuğu anda mağazada ziller çaldı ve kız gülerek "Çok şanslısınız büyük bir indirim piyangosu denk geldi size, sadece beş dolar ödeyeceksiniz!" dedi. Tahkim Kurulu'nun Aziz Yıldırım'ın sekiz aylık cezasını iki aya indirdiğini duyunca aklıma bu alış-veriş geldi. Bizim Tahkim, ABD'deki mağazalardan daha da büyük indirimler yapıyor. Sekiz ay ceza veren PFDK'da hukukçulardan oluşuyor o cezayı iki aya düşüren Tahkim'de… Sanırım aynı hukuk kitabını okumamışlar!

HAİNLERE KARŞI OMUZ OMUZA
Demokrasiye , çocuklarımızın geleceğine el koymaya kalkan, millete kurşun sıkıp milletin meclisine bomba yağdıran, Cumhurbaşkanı'nın canına kast eden darbeciler Türkiye'nin uluslararası imajına da büyük zarar verdiler.
Sporda da bunun yansımalarını görüyoruz. Gomez ve Sosa bunu kullandılar ama iş okadar da değil Beşiktaş ve diğer kulüplerimizin yaptığı transfer görüşmelerinde de oyuncular güvenlik endişesi duyduklarını söylüyorlar. O nedenle darbecileri bir değil bin kez daha lanetlerken futbol ailesinin, özellikle de taraftarın tek yumruk olarak gösterdiği tepkiye dikkat çekiyorum. Kötü günde bir olmayı biliyoruz çok şükür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor