29 Mart 2016 | Salı

Tarih yazmak için!

Milli maç arası sakatların iyileşmesi ve alternatif oyuncuların form tutması için ideal zamanlardır.
Beşiktaş bu dönemi Rize'le oynadığı hazırlık maçıyla değerlendirerek akılcı davrandı. Hem gençler özgüven kazandı, hem de milli takımlara gitmeyen oyuncular bu dönemi boş geçirmemiş oldular.
Lider Beşiktaş bir yandan Vodafone Arena'yı açılış tarihine yetiştirmeye çalışırken, diğer yandan iç saha maçlarıyla ilgili yoğun bilet talebiyle uğraşıyor. Bunlar güzel sıkıntılar! 400 bine yakın forma satışıyla ezeli rakiplerini geride bırakan, Vodafone Arena ile tribün gelirlerini 60 milyon euro'ya yükselten Kartal'ın boş muhabbetlere ayıracak zamanı yok.
Önde olan arkasına bakmaz, işine bakar. Beşiktaş yönetiminin de teknik kadrosunun da oyuncularının da polemik tuzaklarına düşmeden önlerine bakmaları gerek. Üç bilet uygulamasından vazgeçen Başkan Orman bence doğru olanı yaptı; her Beşiktaşlı Vodafone Arena'da maç izlemek ister ve bir şansı da hak eder. Orman yönetimini yanlıştan döndükleri için kutluyorum.

Hak ederek kazanır
Öte yandan özel milli maçlarda Cenk'in İsveç'e, Gomez'in İngiltere'ye attığı goller en güçlü silahların formda olduğunun kanıtıdır. Böyle bir ortamda G.Saray-F.Bahçe derbisinin oynanacağı tarihi tartışmak Beşiktaş'a bir şey kazandırmaz. Taraftarını yanına alıp alın teriyle savaşan Beşiktaş, şampiyonluğu hak ederek kazanır.
Burada önemli nokta Atiba, Oğuzhan, Tolgay, Quaresma, Gomez ve Cenk başta kritik görevlerdeki oyuncuların sakatlık şanssızlığı yaşamamaları ve cezalı durumuna düşmemeleridir. Sezon başında Beşiktaşlı oyunculara, "Son 8 haftaya lider girmenizi garanti edersek kalan maçların tamamını alıp şampiyon olabilir misiniz?" diye sorsak sanırım hepsi, "O noktaya gelirsek, şampiyonluğu kimselere kaptırmayız" cevabı verirdi.
Durum tam olarak bu. O zaman geride kalan maçları kazanıp hayal denileni gerçekleştirip, Beşiktaş tarihine isimleri altın harflerle yazdırmanın tam zamanıdır.
Stadsız başlayan bir mücadeleyi, muhteşem bir statta şampiyonlukla taçlandırmak harikulade olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor