15 Aralık 2015 | Salı

Tolga'nın ahı

Büyük derbinin ilk yarısında, soyunma odasına gol yemeden gitmeyi hedefleyen bir Galatasaray ile ilk 45'te maçı kotarmayı hedefleyen bir Beşiktaş izledik. Beşiktaş bu devrede resmen ezdi ezeli rakibini… Müthiş baskı, iki kanattan Quaresma ve Olcay Şahan'ın bindirmeleri, on civarında kaleyi bulan şut… Tüm bunlara karşı Galatasaray'ın tek gol girişimi Burak'ın attığı şutla sınırlı kaldı. Ne var ki Beşiktaş'ın enerjisi, baskısı ön tarftaki pas tercihlerindeki yanlışlıklar ve Muslera'nın başarılı kurtarışları nedeniyle skor tabelasına yazılamadı!
Şenol hoca ikinci yarının hemen başında Olcay-Kerim değişikliği yaparak (ki bu doğru bir değişiklikti) ön taraftaki kreyatif oyuncu sayısını arttırmayı tercih etti. Buna karşılık Galatasaray'da ikinci yarıya daha derli toplu başladı.

Beşiktaş'a şok yaşattı
İşin ilginç yanı Beşiktaş ne zaman gol atacak diye beklerken, orta sahadan atılan bir uzun topa, kaleci Günay hiç gereği yokken çıkınca Sneijder boş kaleye topu gönderip Beşiktaş'a büyük şok yaşattı. İşte bu noktada Tolga'ya yapılan linç geldi aklıma ve şöyle dedim kendi kendime; alma Tolga'nın ahını! Kaleci hata yapar, nitekim bu golün hemen ardından Gomez çıktı sahneye ve Muslera, geçen hafta Tolga'nın Akhisar'dan yediği golün benzerini kalesinde gördü. Ardından Güneş, Quaresma-Töre değişikliği yaptı (ki bu da doğruydu) ve oyuna sonradan giren iki oyuncunun paslaşmaları Beşiktaş'ı öne geçiren golü getirdi. Kerim ortaladı, Gökhan Töre gelişine vurdu… Sonuç olarak; Beşiktaş tüm moral bozukluğuna rağmen yüksek bir karakter gösterip iyi bir oyunla zoru başardı. Şu maçı Galatasaray kazansa veya puan alsaydı Beşiktaş'ın emeklerine gerçekten yazık olurdu… Bu arada sahanın en iyisi İsmail Köybaşı'ydı…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor