06 Aralık 2015 | Pazar

Şahane goller!

Kayseri'nin nefes donduran soğuk havasından mıdır nedir bilmem Beşiktaş buz kesti demek mümkün. Oyunun başlarında Kayserispor orta alanı çok rahat geçti, pozisyon buldu. Beşiktaş o bildiğimiz baskısını bir türlü kuramadı.
Öylesine ki, Gomez'in, nakış işlercesine attığı harika golüne rağmen Kartal bilinen kimliğine geri dönemedi. Biseswar'ın "Topuğu yapayım belki kaleye gider" düşüncesiyle yaptığı vuruş Tolga'yı yanıltıp ağlarla buluşunca Beşiktaş işin ciddiyetini kavramaya başladı.
Sosa'nın "Gutivari" firikik golüyle soyunma odasına önde giren Beşiktaş ikinci yarının başlarında oyunun hakimiydi. Gomez'in kaleye vurmak yerine Sosa'ya bıraktığı top, Töre'nin vuruşunun dışarı gitmesi, Olcay'ın aşırtmasının abartılı olması farkın açılmasını önledi.
Bu dakikaları dinlenerek geçiren Kayseri ikinci yarının ortalarından itibaren maça hakim oldu. Kayseri bastırıyor, pozisyon buluyor, Beşiktaş ise kontrataklarla maçı kotaracak skoru arıyordu. Şenol hoca; Cenk, Kerim ve Pektemek değişiklikleriyle takıma dinamizm katmaya çalışırken Tolunay hoca da Yakubu'yu oyun alıp çift santrfora dönerek yan ortal arı daha iyi kullanmayı hedefledi.
Garip olan şu ki, ligin en iyi fizik gücüne sahip takımı olan Beşiktaş bu bölümde inanılmaz derecede durakladı, oyundan düştü. Ceza sahası önünde ayaklardan seken topları uzaklaştırmakta güçlük çekerken kontrataklara çıkarken bile zorlanmaya başladılar. Kerim'in götürdüğü bir kaç top olmasa kaleye gitmeleri mümkün olmazdı. Beşiktaş'ın bu görüntüsü Sporting Lizbon ve Galatasaray maçları öncesi kaflarda soru işaretleri oluşturdu. Umalım ki bu temposuzluğun sebebi soğuk hava olmuş olsun.
Geçen hafta kendi sahasında Akhisar'a kaybederken Beşiktaş çok daha iyi oynamıştı.
Kayseri'de futbol yok sadece kan-ter içinde alınan bir üç puan vardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor