23 Kasım 2015 | Pazartesi

Oynar, oynatır!

Beşiktaş hem oynuyor hem oynatıyor!
Yürüyecek hali olmayan rakipleri dahi Beşiktaş'a ayak uydurmaya çalışınca ortaya heyecanlı, keyifli bir futbol çıkıyor. Sivasspor dün bu tanıma uyan bir görüntü sergiledi.
Kapanmayan, mümkün olduğunca önde oynamaya çalışan konuk takım ilk on dakikada, biri kalecisinin ikramı olmak üzere dört net gol pozisyonu verdi. İşi ilginç yanı Beşiktaşlı oyuncular kah kayarak, kah kötü vuruş yaparak, kah hiç vuruş yapmayarak bu pozisyonların tamamını harcadılar.
Önce Kartal'ın hakkını Kartal'a verelim; Beşiktaş her maçını aynı kazanma iştahıyla oynuyor, bol pozisyon buluyor, az atsa da, çok atsa da keyif veriyor.
Savunmada arızalar olduğu tartışmasız, özellikle takım olarak öne çıktıklarında geriye dönüşler gecikince doğal olarak kontra yiyorlar.

Kazanma iştahı müthiş

Bunlardan birinde ağır denilen Rhodolfo geriden gelip Atıf'a yetişmese ve tereyağından kıl çeker gibi topu müdahale etmese penaltı yapması da, kırmızı görmesi de işten bile değildi.
Evet Beşiktaş kazanma iştahıyla oyuyor, seri paslaşmalarla rakibini şaşkına çeviriyor ama yakaladığı pozisyonları da çok kolay harcıyor.
Gomez bir kez kaydı, iki kez yanlış tercih yaptı ve klasına yakışmayacak goller kaçırdı. Olcay'ın şut ve pas tercihleri yanlıştı...
Quaresma topu ayağına aldığında iyi işler yapıyor ama daha bir tane usta işi ortasını göremedik. Gomez bu bakımdan çok şanssız, çünkü Quaresma bol bol top eziyor ve en son orta yapmayı düşünüyor.
Sonuç olarak Beşiktaş her maçında kazanmak için gerekli enerjiyi ortaya koyuyor. Oğuzhan olmasa bir ton pozisyon buldukları maçı hakemin tartışmalı penaltı kararıyla kazanmış duruuma düşeceklerdi ki bu da ayıp olurdu! Ozi demişken, gol atmadı, nakış işledi, net! Ve Atiba, her zamanki gibi muhteşemdi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor