26 Temmuz 2015 | Pazar

Veli'si gelsin!

Beşiktaş ikinci maçında Fransa temsilcisi Lille ile karşılaştı ve ilk Graz maçında göze çarpan orta alan sorunu yine takımsallık anlamında en belirleyici unsurdu. Şenol hoca ilk yarıda Atiba-Oğuzhan'ı çift ön liberoda kullanırken ikinci yarıda Graz maçında olduğu gibi Atiba'nın yanına Necip'i alıp, önlerindeki üçlünün ortasında görev yapan Sosa'nın yerine de Oğuzhan'ı çekti… Bu iki arayış da kendi içinde mantıklı olsa da bir V.Atiba etkisi yapmadıkları aşikar. Buradan çıkan sonuç şu; mümkünse Veli'ni çağır, o gelemeyeceğine göre acil yeni bir Veli bul!…

Cenk pas alamadı

Güneş, hazırlık maçlarında bazı oyuncuları alternatif mevkilerde deniyor, örneğin Motta'yı Graz maçındaki gibi sol önde denerken, Tosic'i ilk yarıda sol stoperde kullandı. Bu tür arayışlar şart, çünkü Lig, Kupa, Avrupa, sakatlık, ceza, yorgunluk, formsuzluk derken bazen joker kullanmak zorunda kalabilirsiniz.
Bu anlamda Tosic'in hem sol kanat savunmacısı, hem de sol stoper olarak işini iyi yaptığını söyleyebiliriz.
Motta da sol önde hiç sırıtmadı… Güneş'in çok şey beklediği Cenk arkasındaki üçlüden çok fazla pas alamadı yeteri kadar orta da gelmedi, buna rağmen önde bastı, pres yaptı arkadan gelenlere kulvar açtı.

Atiba'ya partner bulursa...

Maçın son bölümünde Pektemek-
Cenk ikilisini önde kullanan Güneş orta alanı Motta, Necip, Atiba-Töre dörtlüsünden kurdu ve klasik 4-4-2'ye döndü. Bu sistemle kale önüne daha kalabalık giden Kartal pozisyon da buldu. Sezon içinde bazı maçlarda Beşiktaş'ı çift santrforla oynarken de görebileceğimizin sinyalini aldık diyebiliriz.
İki hazırlık maçı sonrasında Beşiktaş için şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; savunmanın ortasına iyi top kullanan Rhodolfo, öne Gomes veya onun ayarında bir golcü gelir, Atiba'ya da iyi bir partner bulunursa Beşiktaş çok daha iyi bir takım haline gelecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor