24 Temmuz 2015 | Cuma

Nani ve RVP yetmez!

F.Bahçe transfer yapmadı adeta yeni bir takım kurdu... Geçen sezon şampiyonluk yarışını son haftalara kadar sürdüren takımı koruyup üzerine Nani, Robin Van Porsie ve Kjaer alınmış olsa iskelet korunacağı için yenilerin uyum süresi çok kısalabilirdi şimdi durum öyle değil. Bireysel olarak iyi transfer yaptıklarını söylemek mümkün. Asist ve gol kralı F.Bahçe'den çıkarsa şaşırmamak gerek.
Ancak buna rağmen önce Şampiyonlar Ligi ön elemeleri ardından ise lig ve Kupa'da yol yürümeleri pek kolay olmaz... Kaleci Ribeiro, Josef de Souza ve Abdoulaye Ba'nın şu ana kadar pek ümit vermediklerinin de altını çizmek gerek.

Gomez gelecek mi?

Beşiktaş az ve öz transfer yapma yolunu tercih etti derken Tolgay'ın sakatlığı, Veli'nin durumundaki belirsizlik hesapları alt üst etti. Beck formayı kapar savunmanın sağı onun gibi. Rakibi Serdar Kurtuluş ise sanırım ön liberoda daha fazla şans bulacaktır. Tosic, Motta, İsmail rekabeti kaliteyi arttırır, Tosic ayrıca savunmanın göbeğinde Rhodolfo'ya da partner olabilir. En azından o rekabete de katılacaktır. Q7 geldi ve sol kanat daha bir hareketlendi diyebiliriz. Asıl soru şu, ön tarafa Gomes gelecek mi? Gelirse Quaresma ve Töre'nin performansları daha önceki sezonlarla kıyaslanmayacak kadar artar.
O nedenle ön tarafta kaliteyi arttıracak bir golcü almak Beşiktaş'ın olmazsa olmazıdır.

G.Saray'a iyi bir golcü şart
G.Saray, Jeem Paul Karacan ve Bilal ile başlayarak taraftarının heyecanını öldürdü, Podolski rüzgarıyla biraz canlandılar ve ardından Carole alındı ama hiç biri taraftarlara F.Bahçe'nin transfer hamlelerini unutturacak cinsten değildi. Yönetim çok ciddi bir atak yapmazsa taraftarın gönlünü kazanma ihtimali yoktur. İyi bir golcü almamış bir G.Saray'ın Devler Ligi'nden geçen sezondan daha başarılı olma ihtimali de yok denecek kadar azdır.

Güçlü bir Trabzonspor
Trabzonspor'da Ersun hocanın kurmaya çalıştığı temelin üzerine Şota geldi... Orta alanı Mbia gibi önemli bir isimle takviye ettiler. Cardozo'nun sakatlığı uzadığı için ön tarafa etkili bir forvet almaları şart. Constant'ı, Waris'i, Yatabere'yi, hatta Erkan Zengin'i yeniden kazanmak da transfer anlamına gelebilir. O takdirde çok daha güçlü bir Trabzon izleyeceğimiz kesin.
Özetlersek F.Bahçe yıldızları toplarken araya çürük elmalar da karıştı gibi... İyi birer golcü almaları halinde Beşiktaş ve Galatasaray şampiyonluk yarışında bir adım öne geçerler.
Aynı şey Trabzonspor için de geçerli.

Bursaspor merak konusu
Bursa 'ya tarih yazdıran Ertuğrul Sağlam en iyi transferleri... Bunca oyuncuyu gönderdikten sonra yeni sezonda nasıl bir performans sergileyecekleri hepimiz için bir soru işareti...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor