23 Temmuz 2015 | Perşembe

Sürantrene!

Beşiktaş yeni sezonun ilk sınavını, hazırlık maçında Strum Graz karşısında verdi. Başlarken şunu hemen belirtelim, Avusturya Ligi hafta sonu başlıyor ve Graz daha hazır durumdaydı.
Buna karşılık Beşiktaş çok yoğun bir antrenman programından çıktı ve yorgunlukları her hallerinden belliydi.
Şenol hoca her iki yarıda da 4-2-3-1 sistemiyle sahaya sürdü oyuncularını. İlk yarıda Necip-Oğuzhan ikilisi çift ön libero olarak oynarken önlerinde Kerim-
Sosa-Olcay üçlüsü vardı. Oğuzhan'ın geriye, Necip'in ise ileriye yeterli desteği verememesi, Sosa'nın durgunluğu ilk yarıdaki görüntüyü bozdu ve ön tarafla sağlıklı bir bağlantı kurulamadı.
Bu yarıda yenilerden Tosic, sağlam duruşu, iri cüssesine rağmen çabukluğu ve sık sık öne çıkmasıyla en dikkat çeken oyuncuydu.

Henüz hazır değiller
İkinci yarıda aynı sistemle devam eden Güneş, Necip'in yanına Atiba'yı alırken Oğuzhan'ı da öndeki üçlünün ortasına koydu... Şenol hoca sol kanatta ise İsmail-Motta ikilisini önlü- arkalı oynattı, bu ilginç bir denemeydi...
Böylece ortada nispeten daha sağlam basan ve önde çoğalabilen bir Beşiktaş izlemeye başladık.
Ancak bu görüntü de uzun sürmedi.
Yoğun antrenman tempoları nedeniyle sahaya çıktığına pişman halde bir Beşiktaş izledik diyebiliriz. Eslem ve Enes gibi gençler oyuna dahil olduklarında abilerine de, tribünlere de kısa süreli bir heyecan getirdiler; Graz'ın bunaltıcı sıcağında hafif bir meltem esti diyebiliriz.
Bu oyunu değerlendirirken sahada hazırlıklarını tamamlamış lige girmek üzere olan bir Beşiktaş olmadığını hatırlamakta fayda var... Özellikle Ricardo Quaresma ve iyi bir golcü katılınca, Beşiktaş'ın tüm görüntüsü değişecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor