07 Ağustos 2014 | Perşembe

MustaBa!

Demba Ba BJK'nin B'si olur!.. Henüz yüzde 25'le oynuyor… Demba takıma, takım ona alıştıkça durdurulması imkansız hale gelir… Özellikle de yanında Pektemek varken… Arkadaşları, markaj altındayken bile top atmaları gerektiğini anladıkları anda gerçek Demba ba ortaya çıkacak. Kara Yılan'a pas atmak için boş kalmasını beklemek kırmızı kar yağmasını beklemek gibi bir şey… Bu "başbelasını" kim boş bırakır!
Pektemek ayrı hikaye… En iyi yerli forvet olduğu konusunda yıllardır ısrarcıyım, bilekleri müthiş, oyun zekası da öyle.
Oynadıkça daha da iyi olacağına kuşku yok.
Gelelim sahaya… İlk 25 dakikada orta sahada top tutamayan, bir Beşiktaş vardı. Feyenoord o dakikalarda gol bulmuş olsa gecenin tadı kaçabilirdi. Neyse ki, başta Necip olmak üzere savunma oyuncuları ve onlara destek veren V.Atiba, Feyenoord'un ikini topları almasını önlediler. Baskı vardı ama şiddeti artmadı dolayısıyla.

Harç bitti, yapı paydos
Pektemek'in soldan söke söke aldığı topu müthiş bir sprintle götürüp, Demba Ba'ya gol ikram etmesi sahadaki görüntüyü değiştirdi.
Beşiktaş golün moraliyle daha iyi oynadı, iyi kapanmakla yetinmeyip, hızlı kontrataklar geliştirdi.
Demba Ba ve Pektemek ikilisinin sarhoşa çevirdiği Feyenoord savunması çıkmakta zorlandı.
Orta alanda tutunmakta zorluk çeken Feyenoord, Boetius ve Neville Ruben'i harekete geçirecek topları da bulamadı.
Beraberlik golünü bulmaları iştahlarını arttırdıysa da Beşiktaş üzerine gelen Feyenoord'u kontrataklarla hırpaladı… Ve maç boyu vasatı aşamayan Olcay Şahan sahne alıp Gökhan Gönül'e yaptığı gibi Feyenoord'lu oyuncuyu çarşıya gönderip Demba Ba'yı görünce harç bitti, yapı paydos oldu!
Ofsayt meselesine gelince:
Yeni kuralda aktif alanda olmak yetmiyor ya topa müdahale edeceksin ya da topu kapmak için rakibinle mücadeleye girmiş olacaksın. Bunların ikisi de yoksa ofsayt da yok. Yani bana göre gol temiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor