24 Haziran 2014 | Salı

Böyle dünyaya böyle kupa!

Hakemlerin güçlüden yana olmalarına şaşıran bizim ahaliyi görünce benzer bir yazıyı 1998 Dünya Kupası'nda yazmıştım. Hırvatistan'ı yakan hakeme isyan, Bosna'yı biçen hakeme tepki vs...
Bunların hepsi normal! Normal olmayan bunlara şaşırmak!
Bizim ligimizde kollanan takımlar yok mu? Kafamızdaki takımlar lig yarışından düştüğü anda bizim için lig bitmiyor mu!
Dolayısıyla sistem, o malum takımlar hep yarışın içinde kalsınlar diye kurgulanmıyor mu?
Biz uyanığız ve böyle davranıyoruz, peki FIFA aptal mı? Ev sahibi Brezilya elenirse o tribünlere kim gelir hiç düşündünüz mü, üstelik ülke protestodan geçilmiyorken... Dedim de; futbol asla sadece futbol değildir, anlamına gelen böyle bir yazıyı 16 yıl önce yine yazmıştım. Hiçbir şey değişmiyor, dünya değişmeden, futbolun değişmesini bekleyemeyiz. Güçlü olan haklı.

Topun sahibi kadroda

Koca devletler, yerine göre insanların kıyımını izlemediler mi? Petrol yataklarına müdahale ettiler ama dünyanın öte tarafını pek görmediler, yalan mı? Filistin yıllarca kan ağlıyor sesini duyan var mı? İsrail istediği gibi at koşturuyor, 'dur' diyen var mı?
Gazozuna maçlarda bile takımları seçerken ilk önce topun sahibi çocuğa kadroda yer veren bizler değil miydik!? Babası zengin olan arkadaşlarımızın, aramızdaki itibarı diğerlerinden daha farklı değil miydi?
Uzatmaya gerek yok, o çocuklar büyüdü ve dünyayı yönetiyorlar!
Hikaye bu. Bosna'da binlerce, belki on binlerce insanın kıyımını seyreden dünyanın, Bosna'nın sayılmayan golüne isyan etmesini beklemek sizce de fazla iyimserlik olmaz mı!?
Dünya güçlüden yana oldukça, Kupa'lar böyle olacaktır. O zaman bir kez daha yineleyelim; böyle dünyaya, böyle kupa...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor