02 Haziran 2014 | Pazartesi

VİRGÜL!

4 yıl önce yine benzer şekilde yenildik ABD'ye… ABD futbolda bir yerlere gelmek istiyor ve bu konuda yatırım yapıyor ama hiçbir zaman çok iyi bir takıma sahip olduklarını göremedik.
Yine çok iyi değiller.
Oyun kurucuları Beşiktaş'ta haftalarca kadroya dahi giremeyen Jones, hikaye bu. Altidore ve Dempsey'i çıkar sıradan bir takım olurlar. Maçın her anında iki kanattan istediğimiz gibi bindirdik, uzun kısa ortaların yanı ön bölgedeki paslaşmalarla elimizi, kolumuzu sallayarak ceza sahasına girdik, pozisyonlar bulduk. Olmayınca olmadı. Selçuk ve Gökhan'ın kaçırdığı 2 gol var ki anlatılır gibi değil, Mevlüt'ün yanlış tercihleri nedeniyle başlamadan biten pozisyonlar ise anlatmakla bitmez.
İlk yarıda Oğuzhan, Nuri varla yok arasındaydılar, Tarık yerini yadırgadı, İshak da beklenin altında kaldı. Terim ikinci yarıya Pektemek ve Ahmet'i alarak başladı ve sahadaki sistemle de oynadı.

Yorgunluk ve rehavet
Sanırım biraz yorgunluk, biraz da kampın son maçı olmasının verdiği rehavetle açıklamak gerek tüm bunları. Yoksa Mevlüt de, diğerleri de o yakaladıkları pozisyonları gol yapabilecek kalitedeler.
Olmayınca olmuyor.
Puan maçı değil, kazanmışsın kaybetmişsin o da çok önemli değil ama kazanma alışkanlığımıza bir virgül koymuş olmak üzdü.
Her neyse, Ozan başta bir çok yeni isim kazandı ve kazanıyor Milli Takım. Ozan demişken bir dakika durmalı, Terim onu bir joker gibi kullanıyor. Honduras maçında ön libero oynadı, ABD karşısında ise stoperdi. Honduras demişken, net olarak söylemeliyim ki, 2-0 yendiğimiz Honduras, 2-1 yenildiğimiz ABD'den çok daha iyi bir takım.
Sonuç olarak, milliler iyi bir hazırlık devresi geçirdi, kaynaştılar, gençler motive oldu. İyi doğru bir gidiş var. Yolumuz açık ola.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor