26 Mayıs 2014 | Pazartesi

Zeki, çevik ve golcü!

İyi futbolcu doğru sistemde daha bir başka parıldıyor.
Oğuzhan Beşiktaş'ta zaman zaman inişli çıkışlı grafikler çizmiş olsa da Terim'in sisteminde vites yükselteceği tartışılmaz. Burada sadece sistem deyip geçmek olmaz etrafındaki Gökhan, Mevlüt, Olcan ve Nuri'yi de işin içine katmak gerek. Attığımız ikinci golden önce bu beşli müthiş paslaştı ve Oğuzhan da harika bir asistle Tarık Çamdal'ı gördü ve genç oyuncu da henüz oyuna bile ısınmamışken golü kaydetti.
Bu Milli Takım'ın gülen yüzü, bir de canımızı sıkan arızalar var. Yediğimiz gol tam anlamıyla eski hastalıkların yeni oyunculara da sirayet ettiğinin bir göstergesi. Orta alanda bir yanlış paslaşma, iki stoperin yanlış pozisyon alışları ve rakibe hediye edilen bir gol.

Ortaya bir 3'lü bulunmalı
Fatih hoca orta alanda basan, topa sahip olarak oyunun kontrolünü elinde tutan bir takım hedefliyor. Orta alanda aradığı isimler aslında Suat, Emre, Okan… O nedenle aklına gelen her ihtimali deniyor. Olcan mı, Oğuzhan mı, Nuri mi bilinmez ama Terim orta alanda iyi top kullanan, yeterince koşan ve oyun zekası üst düzey oyuncular istiyor. Oğuzhan biraz daha koşmalı, Olcan daha çok golü düşünmeli, Nuri de aynı şekilde, ön tarafta daha etkili olmalı.
Kalemiz sağlam, savunmanın iki kanadı da öyle, ortada aranan üçlü bulunursa iskelet kurulmuş olur ve etrafını istediğimiz şekilde süsleyebiliriz.
İrlanda maçı bu anlamda umut verici bir tecrübe oldu.
Ben özel maçlarda tabelaya bakmam ama kazanmak her zaman iyidir bunu da bilirim.
Özel, tüzel fark etmez kazanınca daha bir takım olur, daha bir özgüvenle oynarsınız.
Bu anlamda galibiyet önemliydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor