Sinan Vardar

Sinan Vardar

14 Ağustos 2016 | Pazar

Takma kafana

Süper Kupa öncesi Kara Kartal'a gönül verenler yine farkını gösterdi. Beşiktaşlı taraftarların karşılaşma öncesi açtıkları pankart tek kelime ile muhteşemdi; "Bu Vatan Şerefimiz, Demokrasi Hakkımız"...

Doğrusu Süper kupa maçında Beşiktaş'ın göstereceği performansı çok merak ediyordum. Açık ve net belirtmemiz gerekirse Beşiktaş bu sezon öncesi yaşanan şansızlıklar nedeniyle toplam 2.5 hazırlık maçı yapabildi. Beşiktaş kazanıp lige Süper Kupa moraliyle lige başlamak istedi ama olmadı. Ne diyelim; sağlık olsun. Tabii Mario Gomez gibi bir golcünün gidişinin yanısıra teknik direktör Şenol Güneş'in hazırlık kampına katılmayan Sosa ve yeni transferler Gökhan Gönül ve Adriano'yu ilk 11'de tercih etmemesi de ilginçti. Güneş, belli ki yönetime Şampiyonlar Ligi mesajı veriyordu.

Quaresma farkı!
Gerçekleri görmek gerekirse Beşiktaş'ın savunma problemi başına çok dert açacak gibi. Siyah-Beyazlı takım özellikle rakip yan toplarında çok ama çok zorlanıyor. Hele hele Şampiyonlar Ligi aklıma geldikçe endişem daha da artıyor. İkinci yarıda Cenk Tosun oldukça şanssızdı. Cenk dikkatli olsa Kartal 90 dakikada fişi çekecekti.

Quaresma için ayrı bir parantez açmalıyım. Portekizli futbolcu takıma yeni katılmasına rağmen verimli ve keyifli futboluyla göz kamaştırıyor.

Dünkü finalde şunu gördük, Beşiktaş o kadar hazırlıksız, o kadar da eksiğe rağmen hala Türkiye'nin en iyi takımı. Ancak eksikler giderilmeli. Yönetim, Şenol Hoca'nın isteklerine kulak vermeli. Hakem Mete Kalkavan oldukça formsuzdu. Beşiktaş'ın ilk yarıda Tosic'in yerde kalması bal gibi penaltıydı ama görmemezlikten geldi. Maçta gereksiz yere tribünden atılan meşalelere ise artık 'Yeter' diyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor