Sinan Vardar

Sinan Vardar

03 Ağustos 2016 | Çarşamba

Doğrulara odaklanılmalı

Beşiktaşlı dostlarım bugünlerde hem heyecanlı, hem tedirgin hem de umutlu. Taraftarlar, liglerin başlamasına ve Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa finaline az bir zaman kalmasına rağmen hala transferleri bekliyor.
Öncelikle şunu itiraf etmeliyiz; Jose Sosa ve Mario Gomez Kara Kartal'ın geçtiğimiz sezon kazandığı büyük başarıda başrol oyuncuların başında gelirken Fenerbahçe'ye giden İsmail Köybaşı da en verimli sezonunu yaşamıştı.

Kurumsal yönetim istiyoruz
Eleştirim şu; Beşiktaş yönetimi başarılı geçen bir sezonun ardından daha planlı ve hedefe dönük transfer politikası izlemeliydi.
Zaman daraldı ve yumurta kapıya dayandı. Bazıları beni hedef gösteriyor ama ben her zamanki gibi doğruları sizlere aktarmayı amaçlıyorum.
Beşiktaş gibi büyük bir camia daha kurumsal yönetilmeli. Açık ve net yazacağım;
Beşiktaş zor bir dönemeçten geçiyor.
Borç ve faiz yükü kulübün geleceğini ipotek altına alıyor. Aslında bunu ben değil UEFA da söylüyor. Ayaklarımız yere basıp ba başarılı takımın iskeletini korumalıyız.

Durum çok ciddi
Beşiktaş camiası önüne bakmalı ve yönetim bu aşamada yanlış yapmamalı.
Şenol Güneş'e bugünlerde büyük iş düşüyor. Geçtiğimiz hafta sevgili dostum Yemen Ekşioğlu yazmış, ben de açık ve net yazacağım; Beşiktaş, artık özüne dönmeli.
Şenol hoca cesur olmalı ve öz kaynaktan gelen gençleri takıma monte etmeli.
Beşiktaş'ın borcunun inanılmaz boyutlara ulaştığı bugünlerde, menajer Ahmet Bulut'un değil, öz kaynaktan gelecek gençlerin önünü açmalıyız. Beşiktaş'ın büyük yetenek vadeden Ümit Karael'in elden çıkarılmasına neden kimse ses çıkarmıyor, inanılacak gibi değil. Beşiktaş yönetimi şuursuzca transfer peşinde koşarken genç yeteneklerimiz bir bir elimizden kaçıyor!
Bugünlerde Eto'o transferi gündeme bomba gibi düştü.
Eto'o'nun kariyeri tabii ki tartışılmaz ama 35 yaşına gelmiş bir futbolcu için harcanacak transfer bedelinde çok dikkatli olunmalı!
Beşiktaş genç ve dinamik bir takıma bu sezon sürekli 30 yaş üstü oyuncular transferler yapılıyor bunu da anlamış değilim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor