Sinan Vardar

Sinan Vardar

13 Haziran 2016 | Pazartesi

Beşiktaş’ın geleceği

Beşiktaş bu sezon hak ettiği şampiyonluğu kutlamaya devam ederken, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bu transfer döneminin gerçekten oldukça renkli geçeceği ve uzun yıllar konuşulacağını söyleyebiliriz.
Türk futbolseverlerin oldukça sevdiği bu dönemde Beşiktaş'ın ihtiyacı nokta transferler ve takımın dengesini bozmayacak hamleler...
Transfer aslında çok ince bir çizgidir.
İyi transfer sizi zirveye taşır, transfer hatasında ise yerle bir olabilirsiniz.

Gönül ve genç yıldızlar
Tabii Beşiktaşlı taraftarlar bugünlerde özellikle Gökhan Gönül transferine odaklanmış durumda. Gökhan Gönül her teknik adamın kadroda görmek istediği isimlerin başında geliyor.
Kulislerde Beşiktaş'ın Gönül için 3 yıllık 12.5 milyon TL'yi gözden çıkardığı konuşuluyor.
Evet; Gökhan iyi oyuncu ama 30 yaşının üstü olan bu oyuncuya bu kadar yüksek ücretlerin ödenmesi ne kadar doğru bilemiyorum.
Beşiktaş yönetiminden Emre Mor gibi gelecekte büyük yıldız olma potansiyeli oyuncuların kadroya dahil edilmesini arzu ediyorum.
Bakın Oğuzhan, Cenk Tosun, Gökhan Töre transfer teklifleri alıyor. Bu oyuncular transfer olurken birçokları dudak bükerken, bugün bu genç yıldızlara ardı ardına teklifler geliyor.
Beşiktaş yönetimi, Gönül transferinde maddi kriterleri çok dikkatli irdelemeli.
Burada usta teknik adam Şenol Güneş'e büyük iş düşüyor.

En iyi transfer öz kaynak
Beşiktaş'ın geleceği açısından altyapının önemine her zaman dikkat çekerim.
Son birkaç yıldır Siyah-beyazlı kulübün öz kaynağından oyuncu çıkmaması beni çok üzüyor.
Bakın Beşiktaş'ın jokeri Necip geçtiğimiz sezon en kritik dönemde sahneye çıkıp Beşiktaş için varını yoğunu ortaya koydu.
Maalesef artık kulüp içinde futbolcu arama-tarama birimi olan Beşiktaşlı gönüllülerin yer aldığı BEFAM yok.
Bakın dikkatinizi çekerim, Beşiktaşlı teknik adamların 22 yaşına kadar cesaret edip forma veremedikleri Atınç geçen sezon transfer olurken kulübe 6 milyon euro gibi müthiş bir rakam kazandırdı.
Yeni yıldız adayları bulmalı ve onları Beşiktaş forması altında büyük hedeflere hazırlamalıyız. Geçtiğimiz gün Beşiktaş'ın efsaneleri Metin-Ali-Feyyaz kendileriyle yapılan röportajda ''Artık sistem bizim gibi genç futbolcuların altyapıdan çıkmasını engelliyor'' yorumunu yaptılar.
Menajerlere dayalı bir sistemin artık son bulması gerekir. Bol sıfırlı, emeklilik yaşı gelmiş yabancı futbolcu transferleri artık son bulmalı.
Bu köhne sistemi yıkıp yerine futbolun doğrularını oturttuğumuz zaman Beşiktaş'ın altyapısından Metin-Ali- Feyyaz'lar çıkar.
Bu efsane üçlü futbolu bırakalı 20 yıl olmuş ve biz hâlâ o dönemi konuşuyoruz. Beşiktaş camiasına o dönemi yaşatan Efsane başkan Seba'yı bir kez daha sevgi ve minnetle anıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor