Sinan Vardar

Sinan Vardar

13 Kasım 2014 | Perşembe

Beşiktaş gerçeği

Türk futbolu son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Milli Takımımız büyük ihtimalle Avrupa Şampiyonası'nın yine dışında kalacak.
Futbol kulüplerimiz borç batağı içinde ve tribüne artık taraftarlar da gelmiyor. Bu kötü tablo; futbolu çok seven ve uzun yıllar futbol topunun peşine düşen bendenizi oldukça üzüyor.
Yarın çok geç olmadan, futbolun akil adamları bir şeyler yapmalı.
Bunun için başta Spor Bakanımız olmak üzere Türkiye'nin akil futbol adamları bir yol haritası belirlemeli.
Yoksa yarın çok geç olacak!

Karşınızda Beşiktaş örneği
Peki ne yapılmalı? Bir kez daha belirteyim; futbolumuzun ayağa kalkması için öncelikle yapılması gereken en önemli şey, genç nesillere yatırım yapılmasıdır. Örnek mi istiyorsunuz; işte size Beşiktaş...
Kara Kartal'da Samet Aybaba ile 'FEDA' sezonunda başlanan genç yapılanmanın ardından Slaven Bilic de bu takıma inandı ve genç kramponlara yatırım yaptı. Beşiktaş son 3 sezondur yaş ortalamasını düşürüp gençlere güvenmekle, hem takım maliyetini azalttı hem de kolej takımı havasını yakaladı.

Artık top sende Bilic!
Özellikle bu sezon başında Demba Ba, Sosa gibi isabetli yabancı futbolcu transferleriyle kadro genişledi ve zenginleşti. Beşiktaş'ın yeniden oluşturmaya çalıştırdığı yapı ile Türk futboluna renk geldi.
Artık top Bilic'te... Hırvat teknik adam daha cesaretli olup; Atınç, Ümit, Furkan gibi yetenekleri de takıma monte ederse, bu takım inanın Türkiye'nin gururu olur. Kara Kartal doğru yolda ilerlerken kendisinden katbekat yüksek bütçeli rakipleriyle de başı dik bir şekilde yarışta… Şimdi görünüyor ki; Beşiktaş'ın ezeli rakipleri karşısında eksiği yok fazlası var. Beşiktaş'ın başarılı olması Türk futbolu için de büyük kazançtır. Siyah-
Beyazlı camianın bu dönemdeki en önemli silahı sabırlı olmaktır. Beşiktaş'ın önü artık açılmıştır.Yeter ki bu yoldan dönülmesin. Yeter ki büyük taraftarı artık takımına sahip çıksın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor