Sinan Vardar

Sinan Vardar

10 Kasım 2014 | Pazartesi

Yıldızlar sahnede

Beşiktaş için Başakşehir maçı çok önemliydi. Son iki haftada alınan yenilgilerin ardından ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 4 veya 5 puan gerisinde kalma riski vardı. Siyahbeyazlı takımın Olcay ve Gökhan Töre'nin olmaması nedeniyle kanat organizasyonlarında sorun yaşanacağı bir gerçekti.
Kartal ilk devrede pozisyonlardan yararlanamadığı gibi ilk devrenin sonunda golü kalesinde gördü. O anda "Bilic olsam ne yapardım?" diye düşündüm.
Bazen olumsuz bir durum karşısında hiçbir şey yapmamak en doğrusudur. Bilic hiç birşey yapmadı; takıma dokunmadı ; ve en doğrusunu yaptı. Çünkü yedek kulübesinde maçı çevirebilecek ve takımı ateşleyecek bir yıldız yoktu.

İyi transfer farkı...
Beşiktaş'ta maçı çevirecek oyuncular sahadaydı. 2. devrede Sosa ve Demba Ba oyunu ateşleyen isimler oldu.
Sosa beraberlik golünden önce Beşiktaş kale çizgisinden müthiş bir top çıkardı.
Bu pozisyonun ardından Demba Ba'nın füzesi ve 2. golde Sosa'nın usta vuruşu ardından Kerim Frei'nin golü takıma hayat verdi. Frei müthiş enerjisiyle galibiyetin mumarlarından oldu.
Dikkatinizi çekerim; Beşiktaş bu sezon öncesi yaptığı süper transferle çok önemli 3 puanı kazandı. İyi transfer iyi skoru getirdi. Son 10 dakikada Pedro Franco'nun atılmasının ardından Bilic hamlelerini ardı ardına gerçekleştirdi.
Necip, Ersan ve Motta'yı sahaya sürerek skoru korudu. Ben olsam hava toplarında hakimiyeti nedeniyle Atınç'ı tercih ederdim ama Biliç'in skoru koruma isteği son normaldi. Maçı bir basketbol coachu gibi yöneten Bilic'in maç sonrası yaşadığı sevinç Başakşehir maçında alınan 3 puanın önemini gösteriyordu.
Bu kadar kırmızı kart ve hakemlerin bu kolay kart çıkarması çok ilginç!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor