Sinan Vardar

Sinan Vardar

26 Aralık 2013 | Perşembe

Futbol matematiktir

Yeni yolda görenler, hemen hemen her gün aynı soruyu soruyor: "Beşiktaş şampiyon olur mu?"
Ben de onlara, "Neden olmasın" diyorum. Futbol biraz da matematiktir. Şöyle ki; Beşiktaş şu anda lider Fenerbahçe'nin 9, G.Saray'ın 1, Kasımpaşa'nın ise 2 puan gerisinde. Bu tabloya göre Beşiktaş'ın, en az G.Saray ve Kasımpaşa kadar şansı var.
F.Bahçe bu yarışın en büyük favorisi. Gerçekçi olmak gerekirse, sarı-lacivertliler kolay kolay elde edilemeyecek bir avantajı yakaladılar. F.Bahçe ligin ikinci yarısında maç başı 1.5 puanı yakalasa bile ipi göğüsleyebilir.
Ancak 3 puanlık sistemde her şey olabilir. Ben Fenerbahçe'nin düşüş dönemi yaşayabileceğini düşünüyorum. Beşiktaş kendi kazanırken, rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.
Puan farkının kapanması için Beşiktaş'ın ligin devre arasında nokta transferlerle kadrosunu güçlendirmesi gerekir. Sağ kanattaki sorunu herkes görüyor maalesef... Sezon başında yuvaya geri dönen Serdar Kurtuluş, bu yükü taşıyamıyor. Eskişehirsporlu Veysel Sarı bu mevki için biçilmiş kaftan. Bence kaçırılmayacak transfer, mutlaka bitirilmeli.

Gençler görev bekliyor
Kalbi Beşiktaş sevdasıyla dolu, siyah-beyazlı kulübün özkaynağındaki büyük cevherler forma fırsatı bekliyor. Teknik direktör Bilic, cesaretli olup Beşiktaş'ın gençlerine güvenmeli.
İşte size FurkanYaman...
Genç Furkan eğer takıma adapte edilirse, Beşiktaş'ın son yıllardaki en büyük transferi olur. Daha önce de bu konuda sayısız uyarı yaptığım halde, hiç dikkate alınmadı.
Serdar Özkan'ları, Batuhan'ları ve daha birçoklarını bu şekilde kaybettik.
Furkan inanılmaz yetenekli bir futbolcu.. Ancak Furkan'ın eğitimine ve sosyal gelişmesine destek olunması şart.
En önemlisi de Furkan'a bir "yaşam koçu" gerekli. Bunları yapmazsak, diğerleri gibi Furkan'ı da kaybederiz..
Bir takımın şampiyonluğu için; yönetim, futbolcu, teknik kadro ve taraftarlarının kenetlenerek hedefe odaklanması gerekir.
Beşiktaş'ta artık kavga değil, birleşme zamanıdır.
Sorumuz; "Beşiktaş şampiyon olur mu?"
Olur, neden olmasın! İnanmak başarmanın yarısıdır.
Yeter ki Beşiktaş inansın, yeter ki Beşiktaş camiası inansın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor