18 Şubat 2015 | Çarşamba

İpi kim göğüsler?

Futbolda katı savunma yapan takımların kazanma şansı yok denecek kadar azdır. Yenilmeye mahkumdurlar. Başarının yolu "hücum" futbolundan geçer. Hücumcu futbolcuları çok olan Beşiktaş, bu açıdan şanslı takımdır. Demba Ba, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek, Gökhan Töre, Olcay, Oğuzhan, Sosa, Kerim Frei birbirinden değerli golcüler.
Beşiktaş, farklı bir takım. Oyunu kuralına göre oynuyor. Tempolu futboluyla pozisyonlar üretmekte zorlanmıyor.
En büyük rakibi; sakatlık, cezalar ve hakem hataları. İki yeni transfer stoper Milosevic ile Opare'nin sakatlanmaları az rastlanan şanssızlık!
Milosevic'in sakatlığı altyapı üretimi Atınç'ın şans yolunu açtı. Atınç, güvenilen, yarınlar için önü açık stoperdir.
Yine Tolgay transferi orta sahaya zenginlik katarken beraberinde rekabeti getirecektir. Bir bakıma Veli ile Atiba'nın yükünü hafifletecek, bu ikili dinlenme olanağı bulabilecektir.
Tolgay'ın Veli ile Atiba'dan ve Necip'ten farklı yanı; hücum özelliğinin güçlü olması. Bu yönüyle Beşiktaş'ın rakip kale önündeki etkinliği artacak siyah-beyazlı takıma şampiyonluk yolunda hız kazandıracaktır.

Derbiler belirleyici olmaz

Beşiktaş'ın, Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerini yitirmesi şampiyonluk şansını olumsuz etkilemez! "Derbileri yitiren takım şampiyon olamaz!" düşüncesi yanıltıcıdır! Derbileri kazananların sıradan, iddiasız, alt sıralardaki takımlara yenildiklerini çok gördük. Beşiktaş'ın, kalan maçlarını kazanamayacağını kimse bilemez, söyleyemez. Lig köprüsünün altından daha çok sular akacaktır.
Şu gerçeğin altı kalın çizgiyle çizilmeli; Ligin son haftalarında dinç kalan, sakatı, cezalısı en az olan takımlar şampiyonluk ipini göğüsleyecektir!
Beşiktaş'ın avantajı; Bilic'in, rotasyonda hayal kırıklığına uğramaması. Bunu da iki kulvardaki puan cetvelinde görmekteyiz.
Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenmesi; Bilic'in takımına aşırı güvenmesi, Kayserispor'u ciddiye almamasıdır

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor