14 Ocak 2015 | Çarşamba

Nerede o eski Beşiktaş

İlginçtir ki; ülkemizdeki yabancı futbolcuların sakatlıkları ya da cezalı duruma düşüşleri Noel öncesine rastlıyor! TFF'nin yabancı transfer sayısını 14'e çıkarması hem Milli Takım'a hem yerlilere hem de alt yapıya darbedir.
Dahası; kulüpler 14 sayısını kullanmak için sıradan yabancıları transfer edecek, ayrıca yerli futbolcunun hevesini kıracaktır! İlginç olan öteki olay; yöneticilerin, yerlilere gösterdikleri katılıkta "sen bu camianın çocuğusun" sözleriyle avutmaları! Bu sözlerle yumuşayan yerliler, sus-pus oluyorlar!
Saha içine dönersek; yedinci haftaya dek iyi futboluyla herkesten övgüler alan Beşiktaş, futbolcuların sorumsuzca, profesyonelliğe yakışmayan kartlar görmeleri, sahasızlık, sakatlık ve de hakem hatalarıyla yüksek tempolu futbolundan uzaklaştı!
Bunun sonucu Galatasaray'a 2-0 yenildi. Oysa ilk haftalardaki Beşiktaş, bu G.Saray'a değil yenilmek, nefes bile aldırmaz, alacağı galibiyetle liderlik koltuğunu F.Bahçe'ye kaptırmazdı!

Coşku geri gelmeli
Beşiktaş'ın ilk haftalardaki tempolu oyun ve hızlı çıkışında Veli ile Atiba'nın mükemmel uyumlu oyunlarının katkısı büyüktü. İki oyuncunun sakatlık ve de aldıkları cezalar Beşiktaş'ın dengesini ve oyununu bozdu!
İş, bununla kalmadı; Demba Ba ve Mustafa Pektemek'in, sakatlıkları şanssızlığın tuzu-biberi oldu!
Beşiktaş'ta performansları standart olan futbolcular; Atiba, Veli, Olcay'dır.
Olcay Şahan'ın kusuru; özellikle kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlardaki gol vuruş beceriksizliği.
Bu beceriksizliğini bir türlü yenemiyor! Buna karşılık asistleriyle öne çıkıyor.
Beşiktaş'ın, ilk haftalardaki tempolu, coşkulu oyununa döner mi diye sorarsanız derim ki; sakatlık ve cezaları atlatır, eski konsantrasyonunu yakalarsa döner. Bu, futbolcuların kendi elindedir. Yeter ki istesinler, kararlı olsunlar.
Beşiktaş'ın eski coşkulu oyununa dönmesi için takımın merkezindeki Atiba ile Veli'nin ipleri ellerine alması şarttır! Beşiktaş, zirvedeki eski yerine döner. Yeter ki; Veli'nin ortağı Atiba ve öteki yabancılar Noel tatilinden çok oyunlarını ve Beşiktaş'ı düşünsünler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor