04 Şubat 2015 | Çarşamba

Kararlı Kartal

Özgüven; bir futbolcunun, yeteneklerini sahaya yansıtmasında önemli faktör. Yetenekli futbolcunun yeteneklerini sahaya yansıtmasındaki en büyük engeli sakatlıktır. Beşiktaş, bu acıyı, sıkıntıyı çok yaşadı, yaşıyor!
Futbol felsefesi; "hücum futbolu" üzerine olan siyah-beyazlı takımın kadrosunu ağırlıklı olarak hücum oyuncuları oluşturmakta. Ancak hücumculardan sakatlığı tatmayan futbolcusu yok gibi.
Sakatlıktan canı en çok yanan ise; Mustafa Pektemek!
Bir dolu sakat futbolcusu olmasına karşın Beşiktaş, şampiyonluk yarışında atbaşı gidebiliyor! Dahası ve çok önemlisi; futbolu "en iyi" oynayan takım! Yine önemlisi ve de dikkat çeken yönü; iyi futbolunda "takım oyunu" anlayışının hâkim olması!
Bu oyun anlayışındaki ön libero Veli Kavlak ile Atiba'nın da katkıları çoktur.
Ancak bu iki ön liberoya alternatif şarttı. Nitekim alındı. Tolgay Arslan dö rt dörtlük transfer. Tolgay'ın Veli ve Atiba'dan farklı yanı; hücum futbolunda katkısının olması, eşlik etmesi.

Kıran kırana geçecek
Beşiktaş'ın, ara transferdeki nokta transferi dikkat çekici. Stoper Milosevic ile sağbek Opare, aranan kanlar! Opare turnanın gözünden vurulduğu transfer.
Yani Beşiktaş'a eksiği olan hücumlarda sağ kanattan katkı yapabiliyor.
Bu transfer ile birlikte Serdar Kurtuluş'un bugüne dek göremediğimiz sağdan hücumlara eşlik etmesi hatta asistlik yapması dikkat çekti!
Görülen o ki; Serdar Kurtuluş'un, Opare ile sağbek kavgası kıran kırana olacak!
Kıran kırana forma kapma yarışını bundan böyle stoperde de görebileceğiz!
Bu bölgede Milosevic, Franco, Ersan, Atınç'tan en iyi olan iki stoper formanın sahibi olacak!
Son transferlerle Beşiktaş'ın eksiği kalmadı... Kartal, şampiyonluk yarışına daha bir rahatlık ve iddia ile devam edebilecek!
Yönetim; görevini yaptı, top futbolcularda...
Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle ikinci yarıya verilen startta futbolcuların "Bize güvenin, kararlıyız" mesajı var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor