29 Aralık 2013 | Pazar

Kaç gol kaçtı?

Galatasaray geçen hafta kazandığı maçla psikolojik bir eşik atlamıştı.
Aslında teknik olarak iki hafta önce 9 olan fark 8'e inmişti. Yani değişen çok bir şey yoktu. Ama G.Saray'ın daha doğrusu Mancini'nin yavaş yavaş istediği bazı şeyleri sahaya yansıtma konusunda daha başarılı olduğunu görüyoruz.
Dün gece Galatasaray'da aslında Erciyes'ten çok Hikmet Karaman'dan dolayı bir çekingenlik vardı. O çekingenlik oyunun hemen başında Cem Can'ın kafasının üzerinden geçen topla Sneijder buluştuğunda bitiverdi. Galatasaray sağıyla soluyla, orta sahasıyla, hücumuyla Erciyes'i silkelemeye başladı.
Düşünün ilk yarı bittiğinde Kayseri Erciyes'in en iyisi, 3 gol yiyen kaleci Jorgacevic'ti.
İkinci yarının başındaysa G.Saray uyku halindeydi.
Sanki devre arasında Noel Baba soyunma odasına girmiş ve maç konuşmak yerine Jingle Bells şarkısı söylenmişti. Erciyes, Turgay'ın girişiyle hücum anlamında daha istekliydi. Bu bölümde G.Saray'ın F.Bahçe'nin bu kadar gerisinde kalmasına neden olan savunma hataları yeniden hortladı. Bunun sonucunda Yasin golü atıverdi. Bu gol Galatasaray'ı yeniden hayata döndürdü. Kalan bölümlerde yine kaçan goller vardı.
Galatasaray'ın en azından peş peşe iki galibiyetle girilen bir devre arası var önünde. Doğru noktalara doğru transferler Mancini'nin istediği oyun temposu ile birleşirse G.Saray 3 kulvarda da devam eder. Ama Mancini'nin önce matematik çalışması ve 6+0+4 ile uyuşacak farklı 11'ler üretmesi gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor