08 Aralık 2013 | Pazar

Durgun ama galip

F.Bahçe rakibe baskı kurmak istiyorsa Webo oynamalı. Bu'Emenike oynamasın' anlamına gelmiyor. Sow oynamayabilir. Başka formül bulunabilir.
Emenike'nin deparlarından yararlanmak adına ileriye atılan uzun toplar, Rize'nin işine yaradı. F.Bahçe, topu ileride tutamayınca Ç.Rize, kontratak yapmaya başladı.
Cernat'ın orkestra şefliğinde peş peşe F.Bahçe savunmasının arasına girdiler.
Gol buldular, pozisyon ürettiler.
Webo, yokken boş ortalar vardı. Ama Rize orta sahasının şeffaflığı oyunun ev sahibinin yarı alanına yıkılmasına neden oldu. Cristian'ın frikiği F.Bahçe'nin 2. devreye moralli başlaması demekti.

Hata yapması kaçınılmazdı
2. yarıda baskılı bir F.Bahçe vardı. Bu, pozisyon üretti ama temponun düşüklüğü 70. dakikaların başında maçı kilitledi.
Yanal'ın Webo hamlesine Rıza Hoca'nın sakatlanan Kweuke yerine Sezer'i alarak yanıt vermesi oyunu tamamen Rizespor ceza alanına kilitledi. Stoper Sezer sol beke, Ali Adnan onun önüne geçti.
F.Bahçe, bu kadar kolay rakip ceza alanına girebilir bir hale gelince Rize'nin hata yapması kaçınılmazdı. Daha önce orta sahadan gelen oyunculara tedbir alamayan Rize, Webo'yu bomboş bırakınca golü yedi.
Stoper bolluğunda rakibin pivot santrforunu boş bırakmak akıl alır gibi değildi.
Fenerbahçe, belki de sezonun en durgun oyununu oynadı. Webo kartı baştan oynansa, güçlü Emenike sonra takıma katılsa işler nasıl giderdi bilinmez. Puan kaybedilse bu fazlasıyla tartışılacaktı.
Fenerbahçe'nin en iyisi Cristian'dı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor